Tagliatelle med ferske kantareller

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nå er det endelig tid for kantarell, skogens gull. Tar du deg en tur i en eldre skog med mose og blåbærlyng er sannsynligheten stor for at du kan komme hjem med en bugnende kurv full av ferske kantareller. Er du en «nybegynner» innen sopp-sanking kan du glede deg over at det er kun én soppart som kan forveksles med kantarellen og det er falsk kantarell. Den har en matt hatt, og mangler den litt ujevne hatten som kantarellen er så kjent for. En falsk kantarell er ikke giftig, men smaker ikke spesielt godt.

Kantarellen har en eggegul farge med riller under hatten og nedover stilken. Finner du ikke kantareller der du bor kan du kjøpe dem på butikken, eller bruke annen sopp som er tilgjengelig.

Slik lager du tagliatelle med sopp

pasta

Du kan både fryse og tørke kantareller, men sørg for å rense dem godt før du går i gang med å bruke dem. Kantareller kan brukes i en soppsaus til pasta og kjøtt eller til f.eks smørbrød. Får du ikke tak i kantarell kan du bruke all annen sopp som du liker.

Dette trenger du:

 • ca 300 g kantareller
 • tagliatelle pasta
 • salt
 • pepper
 • 1/2 ts chililak
 • 1 sitron
 • hakket bladpersille

Slik gjør du:

 1. Rens og kutt opp kantarellen i tynne skiver.
 2. Stek kantarellene i en godt oppvarmet panne med litt olje. Sørg for at soppen blir godt stekt og vendt inn med krydderet.
 3. Når soppen er ferdig stekt tilsetter du finhakket hvitløk, chiliflak, nykvernet pepper og salt. Vend alt godt inn og stek noen minutter til.
 4. Ta pannen av varmen og klem over saften fra sitronen. Rør rundt og la saften trekke inn.
 5. Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett salt i vannet. Kok tagliatellen til den er al- dente. Det vil si at du koker pastaen til den fortsatt har litt tyggemotstand.
 6. Bland så pasta og sopp i en bolle og bland godt sammen med hakket persille. Smak til med litt god olivenolje og eventuelt salt og pepper.

Du kan servere denne som den er eller du kan ha over litt sprøstekt bacon. Om du vil kan du også tilsette litt fløte mot slutten av steketiden, da vil du få en kremet kantarellsaus.

Her finner du tips til hvor du kan finne kantareller i skogen.

Lykke til ?

Flere artikler