Tune Prestegård-Bryllup på en av norges eldste gårder

Anbefalt

Bryllupsdagen er uten tvil en av livets største begivenheter og det er mye som skal stelles i stand for den store dagen. Noe av det viktigste som må på plass er bryllupslokale og lokalet du velger er med på å sette rammen rundt selskapet ditt. Det finnes mange flotte lokasjoner rundt i Norges land, og et av de mest historiske og sjarmerende finner du i Sarpsborg, nærmere bestemt på Tune Prestegård. Tune Prestegård har en lang historie og er en av Norges eldste gårder. I sin tid het den Valaskjold gård og ligger langs raryggen som så dagens lys for flere tusen år siden.

Før vikingtiden ble Valaskjold gård fradelt den gamle kongsgården, Alvim, og flere funn rundt i området har bekreftet at gården var en del av et stormakts miljø med nasjonal og nordisk tilknytning. På 1000-tallet så Tune kirke dagens lys og prestene ved kirken fikk sin bolig i det som da var Valaskjold gård. Dermed ble gården til Tune Prestegård, selv om navnet Valaskjold ble benyttet helt frem til 1786.

Prestegården ligger i naturskjønne områder med utsikt over Sarpsborg by. Her kan du feire den store dagen i sjarmerende omgivelser på historisk grunn, ulikt noe annet sted i Norge.

Drømmebryllup i historiske omgivelser

Entre bryllupsfesten på rød løper og gled deg til å feire kjærlighten med alle du er glad i./ Tune Prestegård

Tune Prestegård er for mange et drømmested for bryllupsfeiringer og det er ikke uten grunn. Her skapes det uforglemmelige øyeblikk i historiske og romantiske omgivelser. I et naturskjønt område kun en times kjøretur fra Oslo kan du sørge for at du får akkurat det dømmebryllupet du har ønsket deg. Her kan du og din utkårede skreddersy den spesielle dagen helt etter egne ønsker både når det kommer til dekorering og bryllupsmiddagen.

Bryllupslokaler for store og små selskap

Prestegården passer perfekt til både store og mindre selskap. Med flere rom tilgjengelig er det god plass til både bord og til å strekke på bena. / Tune Prestegård

Lokalene i Prestegården består av fire stuer: Lykkehagen, Festsalen, Maristuen og Meyerstuen. Alle stuene ligger i første etasje og er adskilte, men kan fint brukes til en stor sammenkomst. Stuene har til sammen en kapasitet på rundt 185 personer.

Åpne dørene mellom storstuene og dekk på til antall gjester du skal ha. Alle rommene samlet kan holde 185 gjester. / Tune Prestegård

I tillegg kan både tunet og hagen benyttes. Fra storstuen finnes det direkte utgang til terrassen hvor man kan trekke litt luft og nyte den magiske utsikten over Sarpsborg by. I hagen finnes det både utebord og stoler og gjennom sommeren er hagen pyntet med vakre blomster. Flagget heises selvsagt på den store dagen.

Servering av mat og drikke

Sett sammen et koldtbord selv eller bestill deilige retter av Prestegårdens samarbeidspartnere. /Tune Prestegård

Det blir ikke selskap uten mat og ved Tune Prestegård finnes det eget kjøkken og et samarbeid med flere catering selskaper som leverer de deiligste retter til bryllupsmiddagen. Her kan du selv sette opp menyen etter egne ønsker eller du kan ta med den maten du ønsker, enten om du bestiller den eller lager den selv. Det er helt opp til dere. Her står dere fritt til å gjøre det som passer best.

Tune Prestegård har også eget serveringspersonale. De sørger for at alt går som det skal, i tillegg til å gjøre klart, rydde og vaske opp.

Når det kommer til drikke, både velkomstdrink, drikke til maten og utover kvelden, har Tune Prestegård egen skjenkebevilling. Du bestiller dermed all drikke direkte av gården. Enkelt og greit, så slipper dere å tenke på den delen av bevertningen.

Kom til dekket bord og pynt lokalene selv

På Prestegården kan du pynte til den store dagen helt selv slik at du får akkurat det bryllupet du har drømt om./ Tune Prestegård

Det er mye å tenke på når man skal gifte seg, og på den store dagen er det greit å slippe å bruke tiden på å stelle i stand. På Prestegården kan du komme til dekket bord hvor alt er gjort klart før dere kommer. Festlokalene blir også vasket og klargjort når festlighetene er over. Alt dere trenger å gjøre er å sørge for å ta med dere gaver og eventuelt annet som tilhører dere.

Selve pyntingen av lokalene kan du ordne etter dine egne ønsker. Ta med deg pynt og dekorasjoner og gjør lokalene om til drømmelokalet for bryllupet ditt. Du har tilgang til Prestegården fra fredag til søndag og kan dermed pynte i vei og sette ditt eget preg på det hele.

Greit å vite

Gled deg til å feire den store dagen i historiske og vakre omgivelser. Strategisk plassert kun én time fra Oslo. / Tune Prestegård
  • Prestegården tar dere gjerne i mot for en omvisning slik at dere kan få sett gården, hagen og alle tilgjengelige fasiliteter.
  • Det er god plass til parkering for dem som kommer med bil i tillegg til at det er rullestolvennlig. 
  • Det er mange som ønsker å holde bryllupsfeiringen på Tune Prestegård, så sørg for å være ute i god tid. Mange bestiller lokalene alt fra ett til to år før selve dagen.

Tune Prestegård har også flere egne arrangementer gjennom året slik som afternoon tea, vinfestival og ulike intimkonserter. Her får du muligheten til å oppleve Tune Prestegård med all sin sjarm sammen med fantastisk underholdning.

Prestegården er også tilgjengelig for deg som skal ha selskap og jubileum, eller for deg som skal arrangere kurs-og konferanse. Ta kontakt med Tune Prestegård for mer informasjon og leie av de unike og historiske lokalene.

Flere artikler