Vakker og nostalgisk juletrepynt som varer i generasjoner

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Julen er en tid for kjærlighet, tradisjoner og gode minner sammen med dem man er glad i. Tradisjonelle juleornamenter i fint glass, håndmalte tinn figurer og juletrepynt i solid papp og bomull har fylt mangt et hjem i flere hundre år og det er ikke uten grunn. Det er ingen andre høytider, eller perioder av året, som føles så magiske som julen, da er alt mulig. Strider og uenigheter legges til side, vi roer ned og bruker tid med dem vi er glad i, og vi pynter med lys og vakre gjenstander.

Julepynt har dype tradisjoner og kan spores helt tilbake til antikkens tid. Kvister og grener for å markere vintersolverv er opphavet til dagens juletre, og i det 16. århundre laget tyske håndverkere vakre glasskuler og ornamenter til å henge på juletreet. Dette ble starten på den julepynten vi kjenner i dag.

Julepynten vår har ofte en historie, noe vi forbinder med en spesiell hendelse eller følelse, noe som gjør julepynten vår ekstra spesiell for oss. Julepynten har utviklet seg etter som tiden har gått, men like fult er det de gamle og vakre ornamentene som står høyest i kurs hos mange. Det er ikke lenger like enkelt å få tak i den vakre og nostalgiske julepynten som en gang preget hvert et hjem, men det har Deus Living sørget for å gjøre noe med.

Deus Living- moderne og luksuriøst håndverk

Nydelig håndlaget champagne flaske i tre, inspirert fra originale ornamenter fra tidlig 1900-tallet. Champagne har alltid vært viktig del av ulike feiringer og et symbol på eksklusivitet og har hengt på juletrær i en årrekke. / Deusliving.com

Deus Living er en familieeid bedrift, som ligger midt i hjertet av København. Her sørges det for at julens magiske følelse kan bestå i mange generasjoner fremover ved å gjenskape vakre juleornamenter slik de fremstod for 150 år siden.

Med fokus på «buy it for life» har Deus Living gjenskapt de vakre favorittene som var så populære for flere hundre år siden. Ved hjelp av dagens metoder og materialer lages det vakre replikaer med et moderne design som passer inn i de mange hjem, og som vil gi glede i lang tid fremover.

Fra originaler, som så dagens lys for over 100 år siden, trylles det frem juletrepynt som er så like originalene at du kjenner følelsen av magi og nostalgi renne gjennom årene. Hvert eneste ornament er laget for hånd med omtanke og kjærlighet.

Tidløs juleglede

Med inspirasjon fra et velkjent eventyr er dette ornamentet en replika av en autentisk antikvitet, som bringer med seg selve essensen av tidløs julemagi. / Deusliving.com

Juletrepynt i glass og tinn, samt papp og bomull fremstilles i en kvalitet som sørger for at julepynten kan gå i arv fra generasjon til generasjon. Med dagens kunnskap, metoder og materialer kan du være sikker på at du har julepynt som vil holde i mange år fremover.

Glasset er tykkere enn på originalene, tinnet inneholder ikke lenger kvikksølv, og julepynten i papp og bomull har en vakker finish som holder på både fargen og formen. Her er det fokus på bærekraft, samt at ornamentene skal holde år etter år.

Juledekorasjonene fra Deus Living er skapt for å hedre det tidløse og gi glede i julen. Med vakkert utformet vintage inspirerte ornamenter vil du garantert kjenne på julens forventning, sitrende spenning, ro og kjærlighet for hvert unike stykke historie du henger opp på juletreet.

Klassisk julepynt i glass

Et nydelig juletre i glass som festes på grenen på juletreet med en clip-on. En nostalgisk skatt laget etter inspirasjon fra en tysk antikvitet fra 1920-tallet. / Deusliving.com

Juletrepynt i glass er ikoniske og finnes i flere varianter. Fra delikate håndblåste figurer til skinnende ornamenter i ulike størrelser. Julepynt i glass har sin opprinnelse fra en liten by i hjertet av Tysklands Thüringerwald. Dette stedet var utgangspunktet for glasshåndverk på 1500-tallet.

Nydelig ornament av baby engel i glass. Den er håndlaget av munnblåst glass så ingen er like. Laget etter inspirasjon fra ornamenter fra 1920-tallet. / Deusliving.com

På 1800-tallet så de første glassornamentene dagens lys og ble fremstilt etter modeller fra naturen som nøtter, kongler og frukt, samt engler, som også var svært populære. De vakre designene har fulgt familier gjennom julen i lange tider, og er noe som mange forbinder med den ekte juletrepynten.

Agurken på juletreet er en kjent tradisjon hvor det barnet som først fant agurken i treet fikk en ekstra gave i tillegg til hell og lykke i ett år. / Deusliving.com

Deus Living sørger nå for at den ikoniske julepynten blir bragt til live igjen ved hjelp av dagens metoder og nydelige håndverk. Glasset som dagens julepynt blir laget av er tykkere enn det var på 1800-tallet slik at hvert ornament blir desto mer holdbart, og nok en gang kan overleve fremtidige generasjoner.

Her kan du se nærmere på utvalget av juletrepynt i glass fra Deus Living

Juletrepynt i tinn

Vakkert og tidløst fuglebur laget i metall. Fugleburet er laget med inspirasjon fra en antikvitet fra 1900-tallet og vil gi juletreet ditt det lille ekstra. / Deusliving.com

Bruken av metall, eller tinn, i juletrepynt strekker seg også langt tilbake i tid, og er selv i dag yndet som juletrepynt. Bruken av tinn er ikke lenger like vanlig, men den nostalgiske følelsen lar ikke vente på seg når vakre tinn figurer og modeller endelig dukker opp.

Vakker lysholder i metall i et moderne design laget som en hyllest til antikkens eleganse. / Deusliving.com

Lite er så beroligende og vakkert som levevende lys, og med vakre lysholdere i metall får du den ekte og eksklusive følelsen. Fest lysholderen på juletreet og tenn julegranen akkurat slik de gjorde for 100 år siden.

Sølvfarget håndlaget englehode med vinger og unike detaljer. Laget med inspirasjon fra et tysk ornament fra 1910. / Deusliving.com

Juleornamenter i tinn ble i sin tid håndmalte og hadde ofte et fargerikt og lekent utseende. Dette har Deus Living tatt med seg videre når de fremstiller vakre replikaer fra tiden som en gang var. Julepynt i tinn er kjent for å tåle tidens tann, og fra gammelt av har dette også vært ansett som samleobjekter som gjerne har gått i arv.

Her kan du se nærmere på utvalget av julepynt i tinn fra Deus Living.

Juletrepynt i papp og bomull

Denne vakre storken er laget etter inspirasjon fra et originalt ornament fra 1910. Storken anses som et symbol på hell og lykke. / Deusliving.com

Du synes kanskje det høres merkelig ut med julepynt i papp og bomull, men hvis du tenker tilbake så er sannsynligheten stor for at du en gang har holdt en liten fugl som skulle festes på juletreet.

En liten fugl som gjerne har gått i arv, og som mot alle odds har klart seg fra det ene århundre til det andre. Disse fuglene, og andre ornamenter ble ofte laget i papp, og Deus Living har videreført tradisjonen med stor suksess.

Denne vakre svanen er virkelig symbol på romantisk eleganse. Originalen ble opprinnelige laget mellom 1900 og 1910, og replikaen er håndlaget akkurat som originalen./ Deusliving.com

Julepynt laget i papp og bomull er nydelig håndverk som virkelig gir en følelse av ekte jul. Materialene er også bærekraftige, samtidig som ornamentene er ment til å vare i mange år fremover slik at resten av den kommende familien kan ha glede av dem.

Her kan du se nærmere på julepynt i papp og bomull fra Deus Living

I toppen av treet

Denne vakre stjernen er en unik replika av originalen fra 1910 og er videre designet for å passe inn i det moderne hjem samtidig som den gir en følelse av nostalgi og tradisjon. / Deusliving.com

Tradisjonen med tretopp pynt bredte seg fra Tyskland på 1800-tallet, men selve opphavet til julestjerne, eller annen pynt, i toppen av treet er litt uklart og det finnes flere teorier. Et par av dem går blant annet ut på at stjernen i toppen av treet symboliserer stjernen i øst som viste vei for de tre vise menn. En annen teori er at stjernen er et symbol på lyset i verden.

Denne flotte stjernen passer perfekt i toppen av treet. Dekorert med håndlagde perler blir den garantert et blikkfang. / Deusliving.com

Uavhengig av hvorfor vi liker å pynte med en stjerne i toppen av juletreet så er stjernen et vakkert element som virkelig sørger for å gi treet ditt det lille ekstra. I tillegg føles det ofte at stjernen gir en følelse av håp og kjærlighet.

Mer enn juletrepynt

Storken kommer alltid med gode nyheter, og det gjør den også i julen. / Deusliving.com

Julepynt fra Deus Living er så mye mer enn kun julepynt. Hvert element og ornament  symboliseres nostalgi, kjærlighet og glede. Deus Living sørger for at julen fylles med den magiske følelsen hvor minnene blir ivaretatt. Hvert lille ornament er unikt og laget for å passe i et moderne hjem.

Juleornamentene fra Deus Living selges på nett, i ulike designbutikker i Skandinavia og hos Østfold Museene i Østfold. Alle de vakre ornamentene er kjent for sin gode kvalitet og sitt moderne og luksuriøse design.

Investerer du litt i julepynten din så sørger du for at du har pynt og ornamenter som holder et helt liv. Deus Living har som motto » buy it for life» som betyr at du gjør investeringen din én gang, men du får livslang glede!

Her kan du se nærmere på hele utvalget fra Deus Living

God jul!

Flere artikler