Verdens beste og sunneste Pizza uten Mel

content-marketing

Anbefalt

Det er en kjent sak at pizza ikke er det sunneste du kan spise, men det går faktisk ann å gjøre den så sunn som mulig. Kroppen klarer seg fint uten hvetemel og lager du en pizzabunn uten hvetemel har du kommet langt i søken på en sunnere pizza. Inspirasjonen til pizzabunnen vi bruker har vi funnet hos Berit Nordstrand som er kjent for å sette sammen matretter med de riktige og viktige byggeklossene for kroppen vår. Vi har laget denne bunnen flere ganger til stor begeistring for store og små.

Denne pizzabunnen inneholder ikke mel og er av den magevennelige sorten. Her blander du sammen cottage cheese og havregryn eller mandelmel og du kan være helt sikker på at du får en sprø og deilig bunn. Husk at mandelmel ikke har samme binde-evne som mel med gluten så det kan lønne seg å bruke egg i deigen du skal lage. Mandelmel er et godt glutenfritt alternativ og du finner det her om du vil prøve å bruke det i baksten din fremover.

Slik lager du sunn og god pizza på et øyeblikk

pizza

Når du lager pizza kan du variere med det fyllet du selv ønsker, men vil du holde igjen litt på kaloriene bør du toppe pizzaen med mer grønnsaker enn pølser og kjøtt. I tillegg kan det være en idé og hoppe over rømmesausen og heller bruke noen deilige og ferske urter.

Du kan enkelt lage tomatsaus selv fra bunnen av, men du kan også kjøpe et glass på butikken om du haster litt. Velger du å lage tomatsausen selv bør du lage litt ekstra som du fryser ned og tar frem når du har behov for det. En smaksrik og god tomatsaus kan også bruker til pasta om du ønsker det.

Dette trenger du en pizzabunn:

 • 1 stort beger cottage cheese 
 • 4 egg
 • 1 ts salt
 • 1 ss bakepulver

Slik gjør du:

 1. Ha egg og cottage cheese i en blender eller bruk en stavmikser.
 2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og tilsette egg-og cottage cheese blandingen. Bland det hele godt sammen med stavmikseren eller i blenderen.
 3. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
 4. Ha deigen over på et bakepapirkledd stekebrett og ha over pizzasaus på deigen.
 5. Ha over valgfri ost. Vil du ha en litt lettere pizza kan du bruke f.eks fetaost. Legg osten i små biter runt på pizzaen før du legger på resten av toppingen. Feta ost er en smaksrik ost og du trenger mindre av den enn «vanlig ost» for å få den deilige smaken.
 6. Ha over resten av det du ønsker av topping. Her kan du bruke tomater, sjampinjonger, løk, paprika, skinke, kjøttdeig eller biff-biter, her er det kun fantasien som setter grenser.
 7. Ha over pizzakrydder og/ eller friske urter og stek midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

Pizzaen er klar når den er gylden og sprø. Servér gjerne pizzaen med en frisk salat ved siden av.

Tips: Stek pizzaen til den er gylden og deilig. Ta den ut av ovnen og topp den med frisk ruccula og spekeskinke i skiver. Rist noen pinjekjerner og ha over til slutt og du er garantert en fantastisk opplevelse.

Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler