Verdens beste Toast av pannebrød ala Jamie Oliver- på 5 minutter

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ikke tvil om at tiden fort kan løpe i fra oss, og er det noe vi setter pris på så er mat som smaker fantastisk og som går unna på noen få minutter. Det skjer titt og ofte at brødboksen plutselig er tom og magen skriker etter mat, da er denne retten perfekt. Jamie Oliver er kjent for å lage enkle og smakfulle retter som nesten hvem som helst av oss kan klare å lage selv om vi ikke er for mesterkokker å regne. Denne retten er absolutt ikke et unntak og selv tenåringen i huset kan klare denne.

Toasten lages rett i pannen med en ferdig blandet deig til pannebrødet. Bruk det du har av rester til å fylle toasten, eller det du liker best. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Slik lager du raskt og enkelt toast av pannebrød

Et pannebrød er et flatt brød ( ikke flattbrød) som stekes i en stekepanne. Deigen lages av noen få ingredienser og det ferdige resultatet serveres rykende varmt og ikke minst, ferskt. Deigen behøver hverken å heve eller å eltes og du lager det klart samtidig som du har planer om å spise. Du kan også lage det klart på morgningen og ta det med på skole eller arbeid til lunsj.

Brødet inneholder bakepulver slik at det hever litt når du har det i stekepannen. Når du lager deigen skal den ikke være hverken rennende eller tykk, men noe midt i mellom. Deigen skal henge litt fast på skjeen samtidig som den renner litt. Prøv deg litt frem til du finner riktig konsistens.

Dette trenger du:

 • 4 ss hvetemel
 • 1 ss yoghurt naturell
 • 1/2 ts bakepulver
 • litt salt
 • revet valgfri ost
 • 4 ss kaldt vann
 • Valgfritt fyll som f.eks skinke, tomater og urter
 • sennep ( kan sløyfes )

Slik gjør du:

 1. Bland sammen alle ingrediensene til pannebrødet i en liten bolle og rør godt sammen med en spiseskje. Deigen skal ikke være løs som en pannekakerøre og ikke fast som en brøddeig, men noe litt i mellom. Deigen skal slippe skjeen godt uten å være rennende.
 2. He hele røren i en oppvarmet stekepanne med litt smør. La røren steke til du ser det bobler litt, sjekk fargen på undersiden, brødet skal være gyllent.
 3. Legg i revet ost, skinke og grønnsaker ( eller det du liker best)  på den ene halvdelen. Ha over litt sennep og ferske urter.
 4. Legg den halvparten som ikke har fyll på seg over den halvparten som har fyll og stek videre til osten har smeltet .

Tips: Har du ekstra dårlig tid kan du faktisk lage denne retten ved å bruke ferdige tortillas. Fyll dem med det du ønsker og stek på middels varme til osten har smeltet og tortillaen har fått en gyllen farge.

TV-kokken Jamie Oliver er viden kjent for å lage velsmakende retter og er du en av dem som trenger tips til rask og smakfull mat til deg og familien, da bør du ta en kikk på denne kokeboken, Jamie Olivers «Meals in Minutes. Her finnes en mengde med retter som ikke er vanskelige å lage og som er ferdige på noen få minutter.

Denne artikkelen inneholder sponsede linker fra ARk.no

Flere artikler