Verdens farligste Delikatesse. Kan ta livet av deg på under 20 minutter!

Anbefalt

I Japan kan du bestille en delikatesse som du seriøst kan dø hvis den ikke er tilberedt riktig. Kulefisken Fugu er ekstremt giftig, men skal være en fantastisk opplevelse når du får den servert av kvalifiserte kokker som vet hva de gjør. Fugu serveres som sashimi og blir ofte referert til som russisk roulette i delikatessens verden. Det forekommer stadig noen dødsfall etter å ha inntatt denne fisken hvert år.

Giften i Fugu sitter bl.a i innvollene og i skinnet på fisken og du trenger ikke å få i deg en dose på mer enn ett milligram før du kan miste livet på under 20 minutter. Skulle du være så uheldig å bli forgiftet av Fugu kan du være ganske sikker på at dine dager er talte, siden det ikke finnes noen motgift.

Paralysert uten muligheter for motgift

Får du i deg giften fra denne kulefisken vil hele kroppen din bli paralysert mens du er helt bevisst. Att som skjer med kroppen din vil du få med deg mens du sakte pines på vei inn i døden.

Den giftige Fugu fisken finnes kun i havet ved Japan og kan koste helt opp til 100 euro pr. fisk på markedet og kan koste opptil 150 euro pr. person pr. porsjon. I Tokio kan du faktisk finne så mange som opp til 3000 resaturanter som spesialiserer seg på å tilberede og servere den potensielt dødelige retten Fugu.

Fest-fisk med lisens

Hver restaurant som serverer Fugu må ha en helt spesiell lisens med tillatelse som også krever en viktig opplæring og utdannelse av alle Fugu kokkene.

fugu

Smaken på selve fisken skal etter sigende ikke være så mye å trakte etter siden den i utgangspunktet er ganske tam i smaken. Men resten av det tilhørende måltidet gjør dette til en fest. Fugu serveres stort sett som sashimi og som oftest i selskaper hvor noe stort skal feires. Til fisken inngår det gjerne seks tilhørende retter slik at hele serveringen blir et festmåltid.

Med døden til følge

begravelse

For 50 år siden kunne det dø 100 personer i året av Fugu forgiftning. I dag dør det kanskje tre personer i året. De som har gått bort pga forgiftning har alle spist Fugu ved restauranter uten lisens og tilstrekkelig utdannelse.

Utdannelse

sushi chef

Frem til i dag har det vært påkrevet med lang utdannelse og opplæring for å kunne smykke seg med tittelen Fugukokk. Dette ser ut til å muligens endre seg hvor det snakkes om at utdannelsen skal skrenkes ned til én dag. Hver restaurant trenger likevel lisens for å kunne servere Fugu.

Lykke til om du tar sjansen ?

 

Flere artikler