Vi prøver Tik Tok Trenden- Pasta Chips

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det kommer stadig en hit som trender på Tik Tok og som går viralt i en rasene fart, og denne gangen er det Pasta Chips som er den store snakkisen. Vi bestemte oss for å lage denne populære retten for å se om den virkelig er så god som de gir uttrykk for, og gjett om vi lot oss overraske! Vi kommer alle stadig over nye trender innen bl.a mat, mote og interiør på sosiale medier og det er absolutt lett å la seg friste. Noe fungerer bra og står til forventningene, mens andre trender ikke blir fult så populære.

Vi hev oss på på pasta-chips trenden og vi var veldig spente på hvordan dette ville smake. Litt skeptiske og veldig nysgjerrige.

Sik lager du pasta chips

tik tok pasta

 

Sprøe chips laget av pasta hørtes unektelig litt spesielt ut, men vi kunne ikke bli annet enn fristet der det ene bildet etter det andre dukket opp på skjermen. Denne retten er ikke vanskelig å lage og inneholder få ingredienser.

I beskrivelsen på Tik Tok sier de at disse stå skal i ovnen i 10 minutter på 175 grader, men vi opplevde at de måtte stå lengre, rundt 20 minutter. I tillegg bør du sette opp gradene til 200. Vi brukte varmluftsovn. Krydre etter smak og lag så mye pasta som du ønsker.

Dette trenger du:

 • 250 g pastaskruer eller pastarør
 • 50 g revet parmesan
 • flaksalt
 • paprikapulver
 • nykvernet pepper
 • hvitløkskrydder
 • olje

Slik gjør du:

 1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
 2. Sett stekeovnen på 175 grader.
 3. Hell av vannet når pastaen er kokt og legg pastaen i en bolle, i en ildfast form eller på et stekebrett. For best resultat bør du sørge for at pastaen ikke ligger lagvis oppe på hverandre.
 4. Ha over alle krydderiene, parmesanosten og oljen, bland godt. Du kan godt være litt raus med saltet.
 5. Sett formen i stekeovnen og følg med på pastaen. Når den begynner å bli sprø setter du opp gradene til 200 og lar det hele stå i rundt fem minutter. Følg med så de ikke blir brent.
 6. Ta formen ut av ovnen og ha pastaen over på en tallerken eller i en bolle.

Merk deg at pastaen har litt gummi konsistens når de kommer rett fra ovnen, men la det stå til det er avkjølt da blir pastaen deilig og sprø.

Dryss over ekstra flaksalt rett før servering og gjerne noen friske urter. Servér med en deilig hvitløksdipp eller en annen dipp du liker godt.

Vi synes denne retten var overraskende god. Med en gang vi tok pastaen ut av ovnen ble vi litt skuffet over konsistensen, men etter å ha latt det stå på benken noen minutter ble vi gledelig overrasket. Dette ble sprøtt og godt og enda bedre enn potetgull, absolutt verdt å prøve ?

Flere artikler