3 steg til en feilfri make-up

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å oppnå en feilfri make-up kan virke som en utfordring, spesielt når vi ønsker å opprettholde et så naturlig utseende som mulig, samtidig som vi ønsker å dekke ujevnheter og fremhever våre beste trekk. Uansett hvor utfordrende det kan fremstå så er du fult mulig å  få make-upen til å sitte pent, uten at det ser hverken klumpete eller usmakelig ut. Med riktig teknikk og noen smarte triks, kan du oppnå en feilfri make-up som varer hele dagen.

Det er ikke et must å bruke sminke og mange velger å bruke mindre make-up i hverdagen. Men å bruke sminke jevnlig får mange av oss til å føle oss bedre og i mange tilfeller, også mer selvsikre. Lær deg å legge en god base slik at sminken din ser mest mulig naturlig ut.

Sørg for en god base

Å legge grunnlaget for en feilfri make-up starter med riktig forberedelse av huden. Rens ansiktet grundig og påfør en fuktighetskrem som passer din hudtype. La kremen trekke godt inn før du går videre til neste steg.

Bruk deretter en primer for å jevne ut hudens tekstur og forlenge holdbarheten på sminken. Primeren fungerer som en usynlig barriere som hjelper sminken å sitte jevnt på huden gjennom hele dagen.

Lag på lag teknikk

Når du begynner å påføre selve sminken, er det viktig å bruke lag på lag teknikk for å oppnå en naturlig finish. Start med en lett dekkende foundation som matcher hudtonen din. Bruker du en farge som er for mørk vil du få store fargeforskjeller fra halsen og til ansiktet. I tillegg kan fargen fort se litt unaturlig ut. Påfør foundation jevnt med en fuktet beauty blender, en sminkekost eller fingertuppene for å unngå synlige overganger. Dette gir en jevn og naturlig base.

Deretter kan du gå videre til concealer for å dekke eventuelle ujevnheter, mørke ringer eller urenheter. Bruk concealer med en lysere nyanse enn foundationen og påfør den i små mengder der det trengs. Blend godt inn for å unngå synlige kanter.

Etter du har lagt på foundation og concealer kan legget på et lett lag med pudder og litt blush om du ønsker det. Da skaper du både litt dybde og glød i ansiktet.

Avslutt med setting spray

For å sikre at sminken din holder seg feilfri hele dagen, er det viktig å sette den for et varig resultat. Etter du har fullført sminkerutinen bør du bruke en setting spray. Da låser du sminken samtidig som du får en naturlig glød. Spray lett over ansiktet og la det tørke naturlig.

Avslutt med  et settingpudder. Press pudderet lett på ansiktet med en pudderbørste eller en sminkekost. Dette bidrar til å absorbere overflødig olje samtidig som det holder sminken på plass. Husk å trykke pudderet lett på ansiktet. Da unngår du å legge på for mye pudder og slipper en kakeaktig finish.

Å oppnå feilfri make-up handler om å kombinere teknikker og produkter slik at du skaper en jevn, naturlig og langvarig look. Med disse tipsene kan du sikre at sminken din ser fantastisk ut fra morgen til kveld.

Lykke til!

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Blush.no

Flere artikler