6 fantastiske matvarer som øker sjansen for å bli Gravid

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Noen blir gravide bare av å bi sett på mens andre har lange og strevsomme prosesser for å komme i mål. Det er mange grunner til at en graviditet kan la vente på seg, men det er et par ting du kan gjøre selv for at kroppen skal ha det aller beste utgangspunktet. Med et sunt kosthold holder du kroppen i balanse og det er noen matvarer som booster fertiliteten mer enn andre og vi har sett på hvilke du kanskje bør implementere mer i hverdagskosten din.

Husk at uavhengig av om du forsøker å få barn eller ei er det viktig at du spiser sundt og godt hele året. Ferdigprosessert mat er noe kroppen generelt ikke er begeistret for. Sats på rene råvarer og hold blodsukkeret ditt jevnt og stabilt gjennom dagen.

Avokado

avokado

Denne grønne herligheten er pakket med alt du trenger av næringsstoffer og er en perfekt kilde til Vitamin-E. Dette vitaminet kan i følge flere studier være med på å øke tykkelsen på livmorslimhinnen og hjelpe til med å få egget til å feste seg i livmoren. Spis gjerne egg og avokado til frokost, det er en skikkelig booster.

Egg

knust egg

Egg inneholder alle vitaminene du trenger foruten Vitamin-C. I tillegg er egg rike på stoffet kolon som har bevist seg å ha positiv effekt på fosterutvikling. Hvis du tenker over det så inneholder faktisk et vanlig egg alle næringsstoffene for å utvikle en enkelt celle til en ferdig kylling. Egg kan du spise kokt eller stekt både som en eggesalat eller som f.eks eggerøre. Her er mulighetene mange.

Chia frø

chiafrø

Frø er sterkt i vinden om dagen og mange mener på at dette er gull for helsen vår. Chia frø blir kalt for inkaenes gull og inneholder mange viktige vitaminer og mineraler som er viktige for fertiliteten. To spiseskjeer med chiafrø inneholder faktisk mer omega 3 enn en hel laksefilet. Spis noen frø til frokost over yoghurten f.eks.

Rødbeter

rødbeter

Rødbeter inneholder mye nitrat som er kjent for å øke blodgjennomstrømningen. Sørger du for å spise rødbeter, både ferske og som juice, vil du øke blodgjennomstrømningen til livmoren. Rødbeter inneholder også antioksidanten reserveratrol som kan være med på å beskytte mot aldersrelatert infertilitet.

Grønnkål og Spinat

spinat

Både grønnkål og spinat er viktige matvarer for helsen vår. Begge disse inneholder viktige antioksidanter som bremser aldringsprosessen i celllene våre. I tillegg er de rike på viktige næringsstoffer som Vitamin-C, kalsium og jern. Grønnkål kan du spise i en salat eller du kan steke det så det blir sprøtt og godt. Spinat passer til nesten alt og kan spises i en salat eller du kan gi det noen runder i en varm stekepanne sammen med litt salt og pepper. Fryst spinat passer også perfekt i en smoothie med masse deilige næringsstoffer.

Valnøtter

valnøtter

Disse er faktisk noe av det mest næringsrike du kan spise. De er proppfulle av fruktbarhetsvitaminet, vitamin-E. De inneholder mye antioksidanter som beskytter cellene våre mot skader. Det gjelder for både eggceller og sædceller. Valnøtter kan spises som de eller du kan hakke de grovt og ha dem over frokosten din eller som topping i en salat.

Dette er kun noen av matvarene som kan være med på å booste fertiliteten din. Husk også at kroppen trenger sunt fett og ønsker du å bli gravid og er normal vektig er ikke dette tiden for å slanke seg. Gi kroppen din det beste utgangspunket. Kom deg ut i solen, beveg deg og spis sundt.

Et sunt kosthold og en sunn livsstil er viktig for deg uansett om du ønsker å bli gravid eller ei. Nå er det også slik at det er ikke kun kvinnene som bør sørge for en sunn livsstil, det ligger faktisk litt ansvar på mannen også. Som par så har man det beste utganspunktet hvis begge sørger for en livsstil som er fertilitetsfremkallende.

Spis, kos dere og nyt livet, resten faller på plass av seg selv ?

Flere artikler