Allium Globemaster-Lettstelt, vakker og veldig populær

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Allium er en prydløk som kommer i flere ulike varianter og er virkelig en vakker prydplante. Den er å få i flere ulike farger, samt i forskjellige farger og størrelser. Uavhengig av hvilken variant du velger vil du garantert få et fantastisk blikkfang i hagen. Allium er perfekt å ha i hagen for den som gjerne vil ha litt summende liv fra bier rundt seg og noen vakre sommerfugler. Denne er nemlig svært godt likt av insekter. En av de største fordelene med denne prydløken er at den er svært lettstelt og det skal mye til for å ikke lykkes.

Allium Globemaster er kanskje en av de mest populære variantene. Den er er kjent for sine store, kuleformede blomster som rager hele 80 cm over bakken og ser nesten svevende ut. Globemaster er populær i hager og parker over hele verden og har virkelig gjort sitt inntog også i Norge. Den er en hardfør og enkel å lykkes med. Den trives i de fleste klimasoner og tåler både tørke, sol og varme. Perfekt for hageelskere som ikke har så mye tid.

Slik lykkes du med Globemaster

Globemaster blomstrer vanligvis i juli eller august. Blomstene kan høstes når de er fullt utsprungne og vil gjøre seg godt i en bukett på bordet.

Allium Globemaster bør plantes om høsten i løpet av september eller oktober. Noen steder kan du også plante den så sent som i november, litt avhengig av hvor du bor. Den må uansett i jorden før frosten kommer.

Sørge for å plante løkene i godt drenert jord slik at den ikke blir stående i våt jord for lenge av gangen. Selv om den er hardfør er den ikke spesielt begeistret for å stå vått over lang tid. Globemaster er en stor variant av Allium og enkelte av de store løkene bør plantes med 20 til 30 cm mellom hver løk.

Du kan fint plante Globemaster i potter og krukker, men da bør du sørge for at pottene har dreneringshull i bunnen slik at overskuddsvannet har en utvei.

Hagens enkleste plante

Denne vakre prydløken er faktisk så lettstelt at du behøver nesten ikke gjøre annet enn å sette løken i jorden og la den leve sitt eget liv.

Selv om Globemaster krever lite stell, bør den vannes regelmessig, spesielt i tørre perioder. Den trenger ikke gjødsel, men du kan gi den en liten mengde med gjødsel som inneholder fosfor. Da vil du hjelpe løkene med å produsere flere blomster.

Den er flerårig og vil komme tilbake sesong etter sesong og den vil garantert fremstå som et blikkfang i hagen din. Plant i bed og i kasser så vil du se de store blomsterballene nesten sveve i hagen din.

Plant gjerne flere varianter av Allium sorten slik at får du flere farger og høyder som kan pynte opp i hagen eller på terrassen.

Prydløk og andre planteløker kan koste litt, men kjøper du litt og litt hvert år gjør du en hyggelig investering i uteplassen din, og ikke minst for insektene.

Lykke til og gled deg til å nyte synet av denne vakringen neste år.

Flere artikler