Fargerik og livlig hage med sommerblomster som trives i solen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Når sommeren kommer med sine varme solskinn og strålende dager, er det ingenting som kan lyse opp hagen din som fargerike blomster. Har du en hage eller terrasse med mye sol er det greit å vite hvilke blomster som er egnet til å tåle det intense sollyset og de høye temperaturene sommeren bringer med seg. Velg sommerblomster som trives i solen og som samtidig tilfører farge og skjønnhet til uterommet ditt. Vi har tatt en kikk på noen av de beste valgene for en solrik hage eller uteplass.

Når du planlegger hagen din med sommerblomster som trives i solen, er det viktig å ta hensyn til jordforhold, vanning og plassering. Sørg for å plante blomstene i godt drenert jord og vann dem regelmessig, spesielt i varme perioder. Plasser dem på solrike steder i hagen eller på uteplassen, hvor de kan få den nødvendige sollyset de trenger for å trives.

Solsikke

Solsikker er kjent for sine store og strålende blomsterhoder som følger solen gjennom dagen. De er hardføre og tåler både sol og varme godt. Solsikker kan bli ganske høye og vil se flotte ut i hagen din. De kan også plantes i potter om du ikke har hage eller blomsterbed.

Petunia

Petunia er en av de mest populære sommerblomstene, og det med god grunn. De finnes i et bredt spekter av farger og ser fantastiske ut når de blomstrer. Petunia trives i solen og er ideell til blomsterpotter og hengepotter.

Zinnia

Zinnia er en fargerik og livlig sommerblomst som kommer i ulike størrelser og former. Den tåler varme og tørke, og blomstrer gjennom hele sommeren. Zinnia er perfekt for å skape fargerike bed, eller for å fylle ut tomme flekker i hagen.

Marigold

Marigold, eller ringblomst, er en solrik favoritt med sine lyse farger og behagelige duft. Den trives i full sol og blomstrer rikelig gjennom sommeren. Marigold er også kjent for å ha insekt avvisende egenskaper, så det kan være et nyttig tillegg til hagen din.

Geranium

Geranium er en hardfør og allsidig blomst som kan trives i solfylte områder. Den finnes i forskjellige farger og vil være et flott tilskudd til hagen din. Geranium krever også minimalt vedlikehold, noe som gjør den til en ideell blomst for deg med en travel livsstil.

Verbena

Verbena er en annen flott blomst som trives i solen. Den kommer i en rekke vakre farger og tiltrekker seg sommerfugler og bier til hagen din. Verbena passer i både bed og i potter, og gjør seg spesielt godt som en kanblomst.

Salvie

Salvie er ikke bare en krydderurt, men også en vakker sommerblomst. Den har aromatiske blader og slående vakre blomster. Salvie trives i solrike forhold og passer i de fleste hager og på ulike uteplasser.

Solhatt

Solhatt er en vakker og robust blomst som blomstrer fra sommer til høst. Den trives i solrike områder og tiltrekker seg sommerfugler og bier. Solhatt finnes i ulike farger, inkludert nyanser av rosa, lilla og hvitt, og vil gi hagen din en naturlig sjarm.

Med solelskende sommerblomster kan du skape en fargerik og livlig hage som blomstrer gjennom sommeren. Utforsk de ulike blomstene og kombiner dem på kreative måter for å skape vakre blomsterbed og fargerike potter.

Lykke til!

Flere artikler