Amaryllis-Julestemning i potte

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Amaryllis, også kalt ridderstjerne, er en vakker og populær blomst, spesielt som juleblomst. Den er kjent for sine blendende farger og staselige utseende, og kommer både som snittblomst og som løkblomst i potte. Kjøper du den som løkblomst får du gleden av følge med på den helt til den slår ut i full blomst. Det tar som regel to til tre uker til den slår ut i blomst, men ventetiden er vell verdt det for dette er kanskje den vakreste juleblomsten av dem alle.

Amaryllis er opprinnelig fra Sør-Afrika og får traklignende og store blomster i ulike farger. Her er den mest vanlig i fargen hvit eller rød. Det spesielle med amaryllisene er at bladene vokser ut først etter av den blomstrer.

Slik steller du en amaryllis

Amarylles trives best både lyst og varmt. Plasserer du den et sted det er for kaldt vil det få konsekvenser for utviklingen av selve blomsten. Sørg for at den står i romtemperatur på rundt 20 grader for best trivsel. Står amaryllisen varmt vil den også vokse og blomstre raskere.

Blomsterstilken på amaryllis pleier å strekke seg mot lyset så du kan med hell snu på potten et par ganger slik at ikke stilken blir skjev.

Kjøper du en amaryllis som en blomsterløk i potte bør du vite hvordan du skal vanne den. Frem til knoppen viser seg i toppen på løken bør du være litt forsiktig med hvor mye vann den får. Gir du den for mye vann kan du ende opp med en blomsterstilk som blir alt for lang og som fort knekker. Husk at jo større løk du kjøper jo flere stilker med blomster vil du få.

Avskåren amaryllis

Kjøper du avskårne amaryllis som kan stå i vase må du sørge for at vasen er ren. Fyll vasen med kaldt vann og gjerne holdbarhetsmiddelet som du får med fra butikken. Før du setter amaryllisen i vann bør du kutte stilken rett over med en skarp kniv.

En avskåren amaryllis kommer med knopp og vil åpne seg rakst så fort den kommer i vann. Kjøp gjerne blomsten et par-tre dager før du eventuelt trenger at den står i blomst. Bytt vann ofte og sett den kjølig om natten, da vil den holde lenger.

Tips: Sett en teip bit rundt nederste del av stilken så vil ikke stilken krølle seg.

Gled deg til å få denne vakre juleblomsten i hus. Den er enkel å stelle enten du kjøper den som løk eller som avskåren blomst. Plasser gjerne flere amaryllis i samme vase eller sammen med andre snittblomster for en ekstra flott effekt.

Amaryllis passer også perfekt å gi bort som en julehilsen. De fleste får den til å blomstre samtidig som den ikke er utsprunget når mottakeren får den, dermed kan de ha glede av den lenger.

Det er ikke uten grunn at amaryllis anses som den ultimate juleblomsten, og du får tak i den både på hagesentre og i butikken. Vil du den skal blomstre på julaften bør du sørge for å få den i hus i god til før den store dagen.

Lykke til!

Flere artikler