Bli lykkeligere med bevegegelse og trening

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange leter etter den gode lykkefølelsen, men den er ikke alltid like enkel å finne i en travel hverdag. Det finnes ingen enkel oppskrift på lykke, men forskning har vist at regelmessig trening kan være en betydelig bidragsyter til å forbedre mental helse og gi en følelse av lykke. Trening gir endorfiner som er lykkestoffet i hjernen. De som trener og beveger seg jevnlig kan fortelle at trening ofte er det som får dem til føle seg både friske og glade. Hverdagen er full av forpliktelser og oppgaver, men sørger du for å legge inn litt bevegelse kommer du garantert til å føle deg bedre.

Det er ikke alltid hard trening som skal til for å produsere lykkehormoner. Er du uvant med trening vil også enkel daglig bevegelse være med på å gjøre kroppen både lykkeligere og friskere. Det finner flere grunner til at trening er bra for deg og vi har tatt en kikk på noen av dem.

Endorfiner og lykkefølelse

Når vi trener, frigjør kroppen naturlige kjemikalier som endorfiner, også kjent som «lykkehormoner». Disse endorfinene reduserer smerte og gir en følelse av eufori og velvære. Trening gir en naturlig rus og følelsen du får etter å ha trent er kjent for å være  knyttet til både økt positivitet og redusert stress.

Mindre stress og angst

Regelmessig trening har vist seg å redusere nivåene av stresshormoner, som kortisol og adrenalin, i kroppen. Denne nedgangen av stresshormoner kan bidra til å redusere angst, bekymring og depresjon. Regelmessig trening kan for mange være et effektivt verktøy til å redusere følelsen av stress, angst og bekymringer.

Økt selvfølelse og selvtillit

Å sette seg mål og gjennomføre dem kan ofte være med på å bidra til å bygge opp selvtillit og selvfølelse. For hver treningsøkt du gjennomfører, også på de dagene du egentlig ikke har lyst, vil du garantert kjenne på en følelse av mestring. Siden jevnlig trening frigjør lykkehormoner vil du også få både økt selvtillit og selvfølelse.

Bedre søvnkvalitet

Regelmessig trening kan forbedre søvnkvaliteten ved å regulere kroppens naturlige søvnmønster. Bedre søvn har en direkte kobling til økt energi, bedre konsentrasjon og forbedret humør. Dette kan igjen bidra til en følelse av lykke i dagliglivet. Når du trener blir du naturlig trett, samtidig som du fjerner stress og uro. Dette kan hjelpe deg med å både sovne lettere og sove bedre.

Sosialt

Å trene kan være en sosial plattform. Enten du trener sammen med venner eller på treningssenter. Ved å trene sammen med andre kan du bygge fellesskap og gode relasjoner, noe som igjen kan være med på å gi lykkefølelse. Ensomhet er ofte en av de største årsakene til depresjoner. Ved å trene sammen med andre er du sosial samtidig som du gjør noe bra for kroppen.

Individuell følelse

Selv om følelsen av lykke er individuell finnes det tydelige bevis på at trening har en positiv innvirkning på både mental helse og velvære. Å legge til regelmessig fysisk aktivitet i hverdagen kan være et kraftig verktøy for å øke følelsen av lykke, redusere stress og fremme generell trivsel i hverdagen. Start med en treningsform du liker som f.eks sykling, dans eller svømming. Øk etterhvert som du kommer i bedre form

Det kan føles tungt å komme i gang med trening, men du kommer aldri til å angre på at du har trent, og følelsen du får når du er ferdig kan nesten ikke beskrives.

Lykke til!

Flere artikler