Derfor kan du bli tjukk av disse

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Når vi legger på oss så er det stort sett fordi vi spiser mer enn hva vi forbruker. Det kan også være andre faktorer som spiller inn som medisiner, stoffskifte, overgangsalderen osv. Det har vært mye i vinden at poteter gjør oss tjukke fordi de inneholder en hel del karbohydrater, men det er ikke alltid poteter alene som gjør at vi legger på oss.

En potet er ikke spesielt kaloririk, men den har høy glykemisk indeks. En matvare har høy glykemisk indeks når blodsukkeret stiger mye i løpet av de to første timene etter måltidet, noe som er typisk for poteten. Er du glad i poteter finnes det faktisk et knep som sørger for at den blir bedre for deg å spise.

Kalorifattig

Poteter

En potet inneholder mellom 80 og 100 kalorier og gir god metthetsfølelse. Ulempen er derimot at den ikke gir særlig stabilt blodsukker og du vil føle deg raskt sulten igjen. Du kan fint spise poteter til middag, men sørg for at du har en god balanse i måltidet ditt. Hele poenget er at du skal føle deg mett over tid.

Spis poteten kokt, men vent til den er kald

potetsalat

Du kan spise poteten kokt, men kald. Da vil noe av stivelsen i poteten bli resistent. Dette betyr at den ikke brytes ned og tas opp i tynntarmen. Dermed vil en kald potetsalat gi mindre blodsukkerstigning enn f.eks varm potetstappe. Dermed kan du hvert fall spise poteter med god samvittighet.

Full av næring

sunn mat

Poteter er mettende, og har vært en kilde for god næring i åresvis. I perioden hvor vi slet med matmangel var poteten gull verdt. Det som er gøy med potetene er at de kan varieres i det uendelige, du trenger faktisk ikke servere en kokt potet til hver eneste middag hele året.

Sørg for å alltid ha et velbalansert kosthold som gir deg langsom blodsukker stigning og ikke «opp som en løve og ned som en fell». Det er når blodsukkeret raser ned at vi blir fristet til å ta usunne valg. Du må likevel huske på at kroppen trenger mat, både fett, proteiner og grønnsaker. Det er likevel forskjell på fettet fra pommes frites enn fra en avokado.

God middag ?

Flere artikler