De beste vin-og matreisene i Italia, Spania, Portugal og New York

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

For deg som elsker både mat, reise og opplevelser så er mat-og vinreiser noe for deg. Det kan være både tungvint og vanskelig å sette sammen en reise på egen hånd, og da er det perfekt med en ferdig planalgt reise, hvor alt du behøver å gjøre er å pakke kofferten og møte opp. Enklere og bedre blir det nesten ikke. Vi har tatt en kikk hos Storytravel.no som arrangerer unike reiser hele året, slik at du enkelt og greit kan velge den opplevelsesturen som passer best for deg.

Her finner du blant annet eksklusive opplevelser som vin-og mat reise til Piemonte, matopplevelse med Trond Moi i Spania, kultur og vinvandring i Porto og Dourodalen i Portugal, og ikke minst et kulinarisk eventyr med Trond Moi i herlige New York. Med Story Travel reiser du trygt og behagelig, og alt er planlagt fra første til siste dag, med rom for egentid for den som ønsker det.

Mat og vin i Piemonte

Opplev vakre Piemonte med Story Travel.

Piemonte er en nydelig region i Italia som er verdenskjent for sin fantastiske mat og vin. Det er ikke uten grunn at en av de mest populære mat-og vinreisene er lagt til nettopp denne destinasjonen. Piemonte er spesielt kjent for rødvinene Barolo og Barbaresco, samt Italias mest ikoniske delikatesser som trøfler, hasselnøtter, sjokolade lokale oster og pølser.

Vin-og mattur til Piemonte byr på en hel del med spennende opplevelser fra du ankommer til du reiser, og du kommer til å elske hvert øyeblikk.

Sentralt plassert i regionens hovedstad, Alba, blir du innkvartert ved Hotell Calusiano. I Alba finner du sjarmerende og trange gater pakket med restauranter, vinbarer og butikker som har både vin og delikatesser som sin spesialitet.

Vin, mat, slott og trøffeljakt

Bli med på trøffeljakt, jordens mest dyrebare skatt.

På denne turen får du også tid til å oppleve vakre Alba på egen hånd, samt delta på et innholdsrikt program hvor du lærer om utsøkte råvarer, besøke et vaskekte slott, delta på trøffeljakt og ikke minst, du vil få en grundig innføring i vin.

Trøffel er en sopp som anses som en av verdens mest eksklusive råvarer. Den vokser vilt under bakken og ved hjelp av spesialtrente hunder kan du være med på kanskje verdens mest eksotiske innhøsting.

I tillegg får du gleden av å besøke anerkjente produsenter av både vin og grappa, samt delta på matlagningskurs med kortreiste og lokale råvarer.

Med retter tilberedt fra det italienske og franske kjøkken, med nøye utvalgte råvare og viner kommer du garantert til å få en minnerik opplevelse.

Vindruer eksklusivt i Piemonte

Du kommer garantert til å bli bergtatt av den unike naturen i Piemonte .

En tur til Piemonte er en fantastisk opplevelse som tar deg med på en kulinarisk reise i hjemlandet til anerkjente Barolo og Barbaresco vinene. Dette er to prestisjetunge rødviner laget av Nebbiolo-druen, hvor Barolo blir omtalt som kongens vin, mens Barbaresco er dronningen.

Barolo er en generell betegnelse på rødvin som er laget på den eksklusive Nebbiolo druen. Det spesielle med Nebbiolo druen er det tykke skallet som er med på å gi et høyt innhold av garvesyre. Denne druen finnes kun i Piemonte og er til stor begeistring for vinelskere over hele verden.

Barbaresco er en rødvin som er litt bløtere i smaken enn Barolo og skal lagres i to år, hvor minst ett år skal være på fat. Både Barbaresco og Barolo anses som stjernene blant rødvinene fra Piemonte, hvor begge også er lagringsdyktige.

Minnerike opplevelser

Bli med på vingårder og smak anerkjente viner som Barberesco og Barolo.

Vin-og mattur til Piemonte med story Travel strekker seg over seks dager, og det meste er inkludert. Du kan reise både alene eller sammen med noen som deler din interesse for mat og vin. Det er satt opp turer i april juni og september, men vær rask for dette er populære turer som fort blir fylt opp.

Her kan du se nærmere på vin-og mattur til Piemonte med Story Travel

Vin og mat med Trond Moi i Spania

Planlegg og lag de lekreste retter sammen med en av norges beste kokker, Trond Moi. Alt i regi av Story Travel. Foto: Story Travel

Er du en av dem som elsker både Spania, god mat og drikke? Da er denne turen for deg. Her kan du oppleve en fem-dagers tur sammen med en av norges beste kokker, hvor du får være med å både planlegge og tilberede smakfulle retter sammen med selveste Trond Moi.

Trond Moi inviterer deg inn på kjøkkenet hvor dere alle skal lage deilige retter med lokale råvarer, samtidig som du vil lære om hvilke viner som komplimenterer hver eneste ingrediens. Til slutt vil du nyte måltidet sammen med både Trond Moi og de andre reisende.

Eksklusiv overnatting

Eksklusiv overnatting i Albir i naturskjønne omgivelser. Foto: Story Travel

Du vil bli innkvartert i en lekker studioleilighet ved Camp El Planet som ligger rett i utkanten av Albir i Costa Blanca. Albir er en liten og sjarmerende by som ligger rundt 7 mil fra Alicante og er kjent for sine naturskjønne omgivelser, noe du også vil se når du ankommer Camp El Planet.

Planlegg i god tid

Reis med Story Travel alene eller sammen med venner og familie. Opplevelsen kommer uansett til å bli fantastisk.

Matreise med Trond Moi arrangeres i oktober og november. Alt fra flyreise, fire netter på hotell med frokost, samt middager og tre dager med lunsj er inkludert i prisen. I tillegg får du hele to kursdager med Trond Moi og et besøk på en vingård. Du får også rikelig med tid til å nyte de vakre omgivelsene på egen hånd om du ønsker det.

Det kan være verdt å merke seg at det er begrenset med plasser så det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen. Reisen passer både for deg som er alene eller som ønsker å reise med venner og familie.

Her kan du se nærmere på matreise med Trond Moi

Opplevelser og vinvandring i Porto Og Dourodalen

Oppleve et av verdens vakreste steder sammen med Story Travel.

Opplev vakre og historiske Poro og Dourodalen sammen med Story Travel i oktober 2024. Her får du vin, mat og kultur hånd i hånd i fantastiske omgivelser. Spaser gjennom vinranker og frodig landskap, opplev portvinens vannvei til havnen i historiske seilbåter og få et innblikk i havnebyen Porto sin fantastiske historie ved hjelp av byens populære severdigheter.

Dette er virkelig en reise du ikke vil gå glipp av. Dagene er fulle av unike opplevelser. Det er også en mulighet for egne opplevelser for den som ønsker det.

Flere hundre år med historie

Porto er pakket med opplevelser og attraksjoner du sent vil glemme.

Porto er den nest største byen i Portugal og er spesielt kjent for sin fantastiske portvin, hvor eksporten strekker seg helt tilbake til 1600-tallet. Denne vakre havnelandsbyen ligger på UNESCOs verdensarvliste og det er ikke uten grunn.

I Porto finner du unike severdigheter som virkelig er verdt å se, som en av verdens mest imponerende katedraler, den gotiske katedralen Sè fra 1100-tallet. Plassert på en høyde med panoramautsikt over byen og elven Duoro.

I Porto får du også muligheten til å besøke WOW – The Wine Experience Museum, som inneholder syv museer, samt restauranter og butikker. WOW i dag blir ansett som et knutepunkt for portvinsindustrien.

I Porto ligger gamlebyen Ribiera som er det eldste kvartalet. Ribiera byr på sjarmerende gater, vakker arkitektur, butikker og restauranter, ulikt noe annet du har sett, og du kommer virkelig til å kjenne på følelsen av å tre inn i flere hundre år gammel historie.

Vandring i helt unike omgivelser

Vanvandring i Dourodalen passer for alle så fremt du er i normal fysisk form. Husk gode sko.

Sammen med Story Travel vil du få oppleve det beste av Porto og alt det området har å by på. I tillegg får du oppleve ekte vinvandring i Dourodalen. Med buss blir du fraktet til Provosende som er plassert i hjertet av Dourodalen.

Her får du en guidet tur i byen og en seks kilometer lang vandring fra Provosende til Pinhão. Turen tar deg gjennom et frodig landskap med endeløse rekker av vinranker. Her er både utsikten og opplevelsen magisk.

Mens du er i Provosende får du også muligheten til å være med på cruise i en flatbunnet seilbåt som tar deg med vannveien hvor fatene med portvin ble fraktet langs Douro-dalen. En helt spesiell opplevelse som gir deg en unikt innblikk i områdets historie.

Opplevelsene tar ikke slutt her. Byen Régua  som er et av verdens eldste vindyrkningsområder med tradisjoner helt tilbake til 1700-tallet, gleder seg til å ta deg i mot og vise deg det som omtales som et av verdens vakreste områder.

Det blir overnatting både i Porto og i Dourodalen. Dette er hoteller som er nøye utvalgt av Story Travel slik at du er sikret en fantastisk opplevelse både når det kommer til overnatting og program.

Her kan du se nærmere på Vinvandring i Porto og Dourodalen med Story Travel

Kulinarisk reise gjennom New York med Trond Moi

Trond Moi og Story Travel tar deg med og viser deg det beste av New York.

Vil du virkelig slå på stortromma så er denne kulinariske reisen til New York for deg! I fire dager vil du, sammen med selveste Trond Moi, oppleve denne fantastiske storbyen som aldri sover, men som alltid spiser.

New York har gjennom generasjoner blitt en del av en kulinarisk smeltedigel med ulike matkulturer fra alle verdenshjørner, og Trond Moi tar deg med og viser deg sine favoritt spisesteder.

Mens du er i New York blir du innkvartert på et av de flotteste hotellene i byen, nemlig Fairfield by Mariott. Hotellet ligger i gangavstand fra Times Square som er selve hjertet av Midtown Manhatten.

Opplev det beste av New York

Bo rett ved Times Square, med gangavstand til de aller beste severdighetene.

I fire dager får du oppleve det beste av Manhatten, med en avstikker over til Brooklyn. Steder som Greenwich Village-bohemstrøket, Chelsea Market, Soho og Chinatown står på planen sammen med Grand Central Station og Brooklyn Bridge.

Chelsea Market ligger i første etasje på den gamle Oreo kakefabrikken. I dag er Chelsea Market et av de mest populære matmarkedene i byen hvor du får kjøpt at fra kjempekaker til hummer.

The Meatpacking District er plassert i de gamle slaktehallene. Her ligger det trendy butikker og designstudioer, populære restauranter og nattklubber, side om side med et yrende folkeliv.

Chinatown er den største kinesiske enklaven utenfor Asia og her syder det av liv og røre på hvert gatehjørne. Her får du det beste av det beste av eksotiske og asiatiske retter, og smaksløkene kommer garantert til å få seg en real åpenbaring.

Spis deg gjennom New York

Du kan ikke reise til New York uten å ha tatt denne ikoniske broen i bedre øyesyn.

Det unike med denne matreisen til verdensmetropolen, New York, er at du alle dagene får stjernekokk Trond Moi som kjentmann og guide. Det hele starter allerede ved ankomst når han tar deg og resten av reisefølget med til restauranten Tao som ligger i Midtown. Tao har etablert seg i et ombygget teater med et pan-asiatisk fusion-kjøkken, og har en fantastisk atmosfære og et enda bedre kjøkken.

I løpet av dagene står blant annet Williamsburg og «fine dining» på programmet. Williamsburg er kjent for sine hippe barer og trendy miljø. Her blir det en deilig middag, på et spennende sted i området, som Trond Moi har plukket ut.

I tillegg kan du se frem til en kveld fylt med eleganse når du skal på «fine dining»  på en av de aller beste restaurantene i hele New York.

Dette er matreisen du ikke vil gå glipp av, men det er kun 10 plasser, så vær rask.

Her kan du se nærmere på eksklusiv kulinarisk vandring i New York med Trond Moi

Ved å reise med Story Travel kan du være helt trygg på at du blir ivaretatt fra du ankommer til du reiser. Fly og hotell er booket, det samme er det planlagte programmet. Du og reisefølget vil alltid ha tilgang til en skandinavisk reiseguide som er kunnskapsrik og som har god kjennskap til områdene dere skal besøke.

Gled deg til å oppleve en kulinarisk verden som kommer til å gi deg mange gode minner og ny lærdom, alt i naturskjønne omgivelser.

Flere artikler