Denne spises levende og kan suge seg fast i halsen din!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er mange rare delikatesser der ute, og dette må være en av de delikatessene som du virkelig hadde spist med livet som innsats. Vi spiser blekksprut i Norge, men da er den som regel skikkelig varmebehandlet og godt tilberedt. Ofte er det ikke mer enn små blekkspruter, akkarer, som serveres og de er gjerne frityrstekt. De er ikke spesielt farlige å spise og føles kanskje ikke som den største delikatessen heller. Den blekkspruten derimot som ikke er vanlig å finne på menyen her hos oss er levende blekksprut, med tentakler og det hele.

Levende blekksprut, Sannakji, er en koreansk spesialitet og spises med iver og lyst av de fleste. Men det er en liten utfordring med denne koreanske delikatessen og det er at sugekoppene til blekkspruten fortsatt funger hundre prosent, også på vei ned i halsen din!

Levende delikatesse

Tenk deg at du setter tennene dine i noe som skal være en smakfull delikatesse, blekksprut. I det du skal fortære dette fantastiske måltidet innser du plutselig at det du skal putte i munnen er blekksprut tentakler. Blekksprut «armer» som beveger seg og som er fult operative med sugekopper som fort kan suge seg fast i halsen din. Da hadde hvertfall vi tenkt oss om en gang eller to.

Sannakji lages av levende blekksprut. Den deles ofte  i mindre biter, krydres og serveres gjerne med en liten saus. Deretter er det bare å kose seg. Jo større biter du putter i munnen jo større sannsynlighet er det for at sugekoppene suger seg fast i spiserøret ditt og du kan ende opp med å bli kvalt.

Sterk nok?

Babyblekksprut blir også servert hele og veldig levende. Du får dem servert på en tallerken og du må gripe tak i en kravlende blekksprut og surre den rundt en spisepinne og dytte den ned i munnen. Samtidig må du sørge for at du er sterkere i kjeven enn blekkspruten er med sine lange armer. Tørr du?

Koreanerne som har dette som en delikatesse har lært seg en teknikk eller to for å sørge for at inntaket av dette måltidet ikke ender katastrofalt.

Lykke til og smakelig måltid, hvis du tar sjansen ?

Flere artikler