Derfor bør du aldri vaske gulvene dine med grønnsåpe

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Er du en av dem som nøye og sirlig tar den ukentlige fredagsvasken med en bøtte med vann og en god klunk med grønnsåpe? Da er du langt i fra den eneste, men visste du at noe av det verste du kan vaske gulvene dine med er nettopp grønnsåpe? De fleste av oss har vokst opp med duften av grønnsåpe som fylte huset ukentlig og er det noe som forsikrer oss om et rent hjem så er det lukten av furunål. Så sant du ikke har ekte ubehandlede tregulv i hjemmet ditt bør du styre unna den velkjente grønnsåpen når gulvvasken står for tur.

Grønnsåpe har vært det mest foretrukne vaskemiddelet for gulvvasken i en mannsalder og det kan være vanskelig å venne seg av med vanen. Du burde likevel gjøre et forsøk, du kommer garantert til å merke forskjell.

Derfor bør du aldri vaske gulvene dine med grønnsåpe

Mange av oss er vant med å bruke rikelig med både såpe og vann når gulvene skal vaskes, men dette har vist seg å ikke være helt heldig. Når gulvene vaskes med mye vann vil de over tid bli ødelagte. Grønnsåpen vil på sin side sørge for at støv blir liggende på gulvene når vannet har tørket.

Parkett og laminatgulv

parkett

Vasker du parketten din med vann og grønnsåpe vil såpen legge seg som en fetthinne på gulvene og de vil bli både missfarget og glatte samtidig som støv vil feste seg til fetthinnen. Det samme gjelder for laminatgulv.

Hvis du lurer på om det har blitt brukt feil såpe på gulvene dine kan du gni litt på gulvet med en finger. Hvis du blir blank på fingeren så vet du at det ligger et lag med fett på gulvene.

Baderomsgulv

badrom

Vasker du baderomsgulvet med grønnsåpe kan du risikere å få sopp fordi grønnsåpen har mye fett i seg. Fettet i grønnsåpen er med på å skape ultimate vekstforhold for sopp. I tillegg kan grønnsåpe lage stygge skjolder på fliser.

Linoleum og vinyl

Linoleum

Det kan være fristende å bruke den kjente furunålsåpen på både linoleum og vinyl, men det er heller ikke spesielt heldig. Den alkaliske løsningen til grønnsåpen kan være med på å ødelegge polishen.

Når skal du bruke grønnsåpe?

Tregulv

Grønnsåpe bør kun brukes på ekte ubehandlet tregulv og treverk. Hvis du vasker nye tregulv med konsentrert grønnsåpe vil du automatisk impregnere tregulvet ditt. Såpen vil legge seg som en beskyttende hinne over tregulvet og i blant kan det også hindre at trevirket gulner.

Slik bør du vaske gulvene dine

Grønnsåpe 1

Du er ikke avhengig av å bruke en mengde med vann for å få gulvene dine rene. Sørg for at du fjerner skitt og støv jevnlig ved å enten støvsuge eller moppe med en tørrmopp. Når du skal vaske over gulvene dine kan du gjøre det med rent vann og en mikrofiberklut/ mopp.

Ha litt vann på en mopp, eller på en sprayflaske og spray litt vann på gulvet. Mopp over gulvene som du pleier og tørk over gulvene med en ren og tørr micorfiber-mopp til slutt. Det blir faktisk helt rent med vann og micorfiber.

Husk at tregulv er ikke spesielt begeistret for vann og bruker du mye av det kan du risikere å ødelegge dem.

Tips: Vil du at hjemmet ditt skal lukte nyvasket og rent av grønnsåpe kan du fylle en liten skål med såpen og sette den i vinduskarmen  eller under sofaen og rommet vil fylles av den velkjente duften.

Gled deg til et bedre inneklima når du slutter å vaske gulvene dine med såpe som sørger for at støv og skitt blir liggende. Bruk heller rent vann sammen med microfiber-mopper.

Lykke til ?

Flere artikler