Derfor er denne så populær

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Havremelk har plutselig blitt ekstremt populært. Faktisk så populært at den rives raskere ut av butikkhyllene enn leverandørene klarer å levere. Sosiale medier koker over av havremelk-elskende brukere og influencere som proklamerer høylytt om hvor dette produktet er å få kjøpt, eller at de selv har gått til storinnkjøp og stakket opp hele kjelleren sin med dette populære produktet.

Havremelken fra Svenske Oatly er kjent for å lage perfekt skum til kaffen, samt at smaken virkelig har fanget forbrukerene i fleng.

Havremelk

havremelk

Det er mange som har valgt å bytte ut vanlig ku-melk med plantebasert melk og deriblant havremelk. Plantebasert melk kan fort skille seg når du bruker den i varme drikker som i kaffe fordi plantebasert melk oppfører seg annerledes enn vanlig melk når de blir varmet opp. Netopp derfor er der flere som produserer havremelk og andre plantebaserte melketyper som er laget spesielt for bruk i varme drikker. De er ofte tilsatt stabilisatorer for at melken skal kunne håndtere både varme og steaming. Og det er nettopp her svenske Oatly har truffet med sin havremelk.

Populær havremelk

havremelk oatly

I følge forbrukerene er Oatly Barista den eneste havremelken som skummer skikkelig og som smaker godt selv om den er plantebasert. Den har også nok sødme i seg som gjør at du ikke behøver mer søtning i kaffen. Havredrikken skal også være den drikken som ligner mest på vanlig melk.

Det finnes en mengde plantebaserte alternativer til melk der ute, men havremelk skal, etter sigende, være den varianten som har den mest nøytrale smaken og som er mest anvendelig.

Lage havremelk hjemme

havre

Hvis det har vist seg helt umulig å få tak i havremelk i butikken kan du gå til det steget å lage havremelken selv.

Dette trenger du:

  • 1/2 kg store ukokte havegryn
  • 1 liter vann

Slik gjør du:

  1. Legg havegrynenen i vann over natten.
  2. Sil av vannet.
  3. Ha havregryn og vann i en blender og kjør på høy hastighet til du har en jevn drikke.

Bruk blandingen som den er, eller til frokostblandingen og matlaging. SKal du drikke den som vanlig melk bør du sile den gjennom et klede.

Husk å ha havremelken over på rene og lufttette flasker og sett dem i kjøleskapet. Havremelken holder ca. 5 dager etter at den er laget.

Lykke til ?

Flere artikler