Derfor er ikke KFC i Norge

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

KFC er en amerikansk hurtigmatkjede som er kjent for sin friterte kylling. Selskapet som eier og driver KFC har over 25000 restauranter og filialer i 145 land med over 800 000 ansatte på verdensbasis. Hovedkontoret er plassert i Louisville i Kentucky. Hos KFC serverer de kanskje verdens beste friterte kylling og oppskriften? Den skal være hemmelig. Det er ikke uten grunn at denne kjeden er så populær som den er og den har holdt stand siden den første restauranten startet opp i 1952.

KFC var en av de første gatekjøkkenkjedene som startet opp og har blitt en av de mest kjente fastfoodkjedene i verden. Kjeden har vært en del av folkets hverdag i mange år, og kan skilte med et bredt utvalg av produkter hvor kylling er hovedproduktet.

KFC er kjent for sin originale oppskrift, der de bruker en hemmelig blanding av krydder og urter for å marinade kyllingen før den friteres i olje. KFC tilbyr også et bredt utvalg av småretter som poteter, salater, brød og desserter. Men det er den friterte kyllingen kjeden er kjent for.

Finnes KFC i Norge?

Hurtigmatkjeden har et stort antall av filialer i mange land, og de fleste av dem er franchise restauranter. Logoen er den samme i alle land og det skal godt gjøres å ikke oppdage en KFC Restaurant med det ikoniske ansiktet når du er utenlands. For utenlands må du for å kunne glede deg med en bøtte med fritert kylling i alle varianter. KFC kjeden eksisterer nemlig ikke i Norge!

Det er flere årsaker til at KFC ikke har etablert seg i Norge. En av årsakene sies å være at det norske markedet er for lite og at kostnadene ved både drift og etablering vil bli for høye til at de kan forsvare drift her.

I tillegg er kostnadene tilknyttet import av kylling og andre ingredienser ansett å være for kostbart til at det vil være lønnsomt å drive en KFC filial i Norge. Trist for alle som elsker hurtigmatkjeden, men kanskje bra for andre bedrifter slik at de slipper konkurranse.

Andre land som ikke har KFC

Selv om KFC er en av verdens største kjeder på hurtigmat og har filialer i mange land over hele verden finnes det flere land hvor ikke KFC er representert. Årsaken kan være alt fra kulturelle til økonomiske.

Norge er i godt selskap med både India, Iran, Nord-Korea og Cuba over land som ikke kan nyte deilig kylling fra fast-food kjeden KFC.

Fritert kylling ala KFC- hjemme på eget kjøkken

Selv om vi ikke har KFC i Norge kan du likevel få gleden av fritert kylling med den deilige smaken. Du kan faktisk lage fritert kylling slik som KFC har gjort siden 1952-hjemme på ditt eget kjøkken.

Det sies at det er krydderblandingen som gjør kyllingen til KFC så smakfull. Krydderblandingen har vært en godt bevart hemmelighet i en årrekke, men med internett på banen har hemmeligheten etterhvert blitt avslørt.

Vil du lage fritert kylling ala KFC? Da bør du ta en kikk her. 

I den originale oppskriften friteres fersk kylling i olje, men du kan også lage fritert kylling i en airfryer. Følg samme fremgangsmåte, men ha kyllingen i en airfryer i stedet. Du vil få samme smakfulle kylling, men den vil være mye sunnere.

Lykke til og gled deg til å gjenskape kyllingen til KFC.

Flere artikler