Disse kan formere seg til flere hundre på under et døgn!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nå kommer de snikende disse ekle og ynglende bananfluene, eller fruktfluene som de egentlig heter. De dukker plutselig opp, som fra intet, fra den ene dagen til den andre, og alt av frukt og matrester er plutselig pakket av disse små flyvende krypene. De formerer seg i rekordfart og tidvis kan det føles som om man aldri kommer til å bli kvitt dem. Men det finnes håp, og vi har funnet noen tips til hvordan du kan kvitte deg med bananfluene en gang for alle.

Fruktfluene er mest vanlige tidlig høst og og frem til november. Men noen steder er de faktisk irriterende til stede allerede fra juli og da er det bare å sette i gang kampen med å bli kvitt dem.

Slik blir du kvitt fruktfluene

kjøkken

Det viktigste du kan gjøre for å bli kvitt fruktfluene er å ta en skikkelig runde på kjøkkenet ditt. Larvene utvikler seg gjerne i råtten eller halvråtten frukt, samt i skvetter av juice, øl og vin som fort kan bli stående på kjøkkenbenken. Matrester står også høyt på listen over fristelser for disse insektene. Rydd unna alt av tomgods, fjern frukt som har sett bedre tider og ikke la mat-søpla stå for lenge før du kaster den. Et annet yndet sted for fluene er i oppvaskkummen din. Sørg for å kaste rester etter at du har skylt tallerkner og glass.

Sjekk plantene dine

Bananfluene kan faktisk trives utmerket i fuktig jord. Selv om du har ryddet og vasket hele kjøkkenet kan du fortsatt oppleve at fluene er hektisk tilstede. Da bør du vurdere å sette plantene dine ut en stund, til du har fått bukt med flueproblemet.

Lag fluefelle

Det beste du kan gjøre for å bli kvitt fluene er å lage en felle for dem. Bland sammen eddik, vann og oppvasksåpe. Fella vil trekke til seg bananfluene ved at fluene drukner. Rødvin og oppvasksåpe skal visstnok ha samme effekten. Oppvasksåpen sørger for å fjerne overflatehinnen i eddiken slik at fluene synker. Snedige greier, men det fungerer.

Fluepapir

Du kan også kjøpe et fluepapir og henge opp på kjøkkenet ditt. Fluepapir er dekket med et klistermiddel som gjør at alle fluene som kommer i nærheten av papiret setter seg fast og blir der. Dette var faktisk overraskende effektivt. Vi har nemlig forsøkt fluepapiret og ble faktisk ganske imponert. Papairet kommer levert som en rull. Vi rullet det ut til ønsket lengde og hang det ved kjøkkenvasken og det tok ikke lange tiden før papiret fylte seg opp med små fluer.

Disse tipsene, i tillegg til å ikke ha fristende «godsaker» fremme som bananfluene elsker, tar knekken på rampetassene. Kjøkkenet kan atter en gang erklæres fritt for bananfluer.

Husk at fruktfluene kan komme inn til deg via åpne vinduer ,eller de kan snike seg med i noe dårlig frukt fra butikken. En hunn-flue kan legge flere hundre egg og de vil du helst ikke ha på kjøkkenet ditt. Nettopp derfor er det viktig at du setter i gang tiltak så fort du oppdager de ubudne gjestene.

Lykke til ?

Flere artikler