Drikker du Grapefruktjuice sammen med disse medisinene? Det kan være livsfarlig

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange har hevet seg på juicetrenden og lager juice av det mest av frukt og grønt. Det er uten tvil sunt å gi kroppen ekstra næringstoffer ved å drikke fersk juice, men grapefrukt bør du ikke drikke mye av, særlig hvis du går på faste medisiner. Det er funnet sammenheng mellom 106 ulike medisiner som ikke går spesielt godt overens med grapfruktjuice og 78 av dem bør ikke blandes med grapefrukt overhodet.

Selv om grapefrukt er rik på antioksidanter og er kjent for å ha antibakterielle egenskaper bør du likevel være forsiktig med inntaket, spesielt hvis du går på visse typer medisiner. Blander du visse medisiner med grapefrukt kan det være med på å hindre at medisinene blir brutt ned i tarmen og i leveren og kan i værste fall føre til overdose.

Dette bør du vite om å blande medisiner og grapefrukt

Grapefruktjuice

Selv om frukt er kjent for å god virkning på kroppen bør du være forsiktig med inntaket av grapefrukt. Medisiner for blodtrykket, mot kreft, kolestrolsenkende medisiner og immundempende medsiner som blir gitt etter en organtransplantasjon er medisiner du ikke bør blande med grapefrukt.

Det finnes et kjemikalie i grapefrukten som eliminerer et enzym som vanligvis er med på å bryte ned medisinene i kroppen. Det vil si at mer av medisinene du tar jo mindre vil kroppen klare å håndtere dem slik at det vil komme over i blodbanen fra fordøyelsessytemet. Hvis du drikker grapefruktjuice med medisinene dine kan juicen være med på øke mengden av medisinene dine i blodet både raskt og så sterkt at det kan få fatale følger for deg.

Så stor kan effekten bli av å blande grapefrukt og medisiner

Grapefrukt 1

Faktisk så kan det å blande grapefruktjuice med medisiner gi hele 10 til femten ganger så stor effekt. Du kunne like godt ha svelget  ti tabletter med et glass vann for å ende opp med den effekten som en tablet og ett glass grapefruktjuice gir. Dette gjelder spesielt for immunsupprimerende medisiner. Dette kan føre til alvorlig overdosering og bivirkninger.

Går du på ereksjonslegemidler?

Grapefrukt 3

Hvis du tar ereksjonslegemidler som Viagra så kan det sammen med grapefruktjuice føre til smertefull og lanvarig ereksjon. Grapefrukt sammen med blodtrykksmedisiner kan føre til blodtrykksenkning, svimmelhet og besvimelser.

Siden både grapefrukt og grapfruktjuice kan være blodtrykkssenkende og kan med det forsterke effekten av blodtrykksenkende medisiner og skape en tilstand som ikke er helt heldig for deg. Husk å rådføre deg med lege om du er usikker og er en av dem som elsker grapefrukt.

Avstå helt fra grapefrukt

Grapefrukt 4

Det sies at noen medisiner kan inntas to timer fra du drakk juicen til du tar medisinene dine, men husk at virkningen av grapefruktjuice kan vare i ett helt døgn så du behøver jo ikke utfordre skjebnen mer enn nødvendig. Det beste du kan gjøre er å avstå fra å spise grapefrukt og drikke grapefruktjuice overhodet.

Ned i vekt? Ikke bruk grapefrukt

Grapefrukt 5

Grapefruktjuice blir av mange brukt for å gå ned i vekt. Grapefrukten kan være med på å stimulere forbrenningen som vil gjøre vektnedgangen enklere. Selv om dette kan virke som et fristende alternativ bør du være sikker på at medisiner du bruker ikke får forsterket eller forringet effekt ved å drikke eller spise grapefrukt.

Det finnes nok av deilig frukt og juice der ute som ikke vil være i nærheten av å skape problemer for deg, så for å være på den sikre siden bør du velge en av dem i stedet.

Lykke til ?

Flere artikler