Fem gode grunner for å velge denne øl-typen i sommer

content-marketing

Anbefalt

Det er mange som setter pris på en skikkelig god og kald øl en varm sommerdag, men det er ikke alltid det frister å sitte susende i solen. En ny undersøkelse viser faktisk at mange velger øl med lite eller ingen alkohol om sommeren. I år kan en lav-alkohol Radler bli det perfekte alternativet når du ønsker en kald tørstedrikk, og det kommer enda flere gode typer øl du kan drikke i alle situasjoner.

For mange er en iskald pils i sommersolen noe av det friskeste og mest fristende man kan tenke seg. Men i flere situasjoner er det naturlig og smart å velge øl med mindre alkohol, og det mener stadig flere, forteller Henrik Lund, ansvarlig for Ringnes’ satsing på alkoholfritt og alkoholsvakt øl

Fem gode grunner til å nyte en lavalkohol-øl i sommer

Er du en av dem som husker at både lettøl og alkoholfritt øl kom kun i noen få varianter og ikke smakte særlig godt heller? Vel, de tidene er defintivt over. Nå er det et enormt utvalg du kan velge mellom og smaken, den er det ingenting å utsette på.

Mange varianter å velge mellom

Photo by Kilian Munch
Photo by Kilian Munch

Omtrent alle typer øl fås nå uten alkohol, fra pils til IPA. I sommer satser bryggerier ekstra på lavalkohol-øl. Disse kan inneholde opptil 2,75% alkohol, nok til å gi ølet litt mer fylde, og svakt nok til å ikke bli beruset. Dessuten selges disse etter samme regler som alkoholfritt øl, når og hvor som helst. Lysholmer 2,5 % pils er en av nykommerne. Den lanseres også som Radler, en blanding av øl og sitronlimonade som ligger an til å ta sommer-Norge med storm i år.

Smaker friskt og godt

Photo by Kilian Munch
Photo by Kilian Munch

Noen mener det å velge mindre alkohol er det samme som å velge bort den gode ølsmaken. Men de fleste av dagens alkoholfrie øl er brygget på akkurat samme måte som «vanlig» øl og smaker deretter. I smak og fylde ligger en moderne 2,5 % pils også svært tett opp mot en pils med nesten dobbelt så høyt alkoholinnhold.

Sunnere, med mindre kalorier

Photo by Kilian Munch
Photo by Kilian Munch

Jo mere alkohol, jo flere kalorier. En flaske vanlig pils med 4,6 % alkohol inneholder rundt 135 kalorier, mens en Lysholmer 2,5 % pils for eksempel inneholder rundt 75 kalorier. Dessuten er den en lang rekke andre helsefordeler med å drikke mindre alkohol. Blant annet sover du bedre og du gir leveren din en pause.

Når og hvor som helst

Photo by Kilian Munch
Photo by Kilian Munch

Både alkoholfritt øl og 2,5 %-øl kan kjøpes i alle butikker som selger drikke, inkludert stadig flere kiosker og bensinstasjoner. Du kan ta deg en 2,5 %-øl midt på dagen, kanskje til lunsjen helt uten å bli surrete i hodet. Det er også mange andre sammenhenger der mange ønsker å unngå å bli brisen, i familielag sammen med barn for eksempel. Og alle alkoholfrie øl samt 2,5 %-øl kan drikkes i parken og på stranda!

Ta deg en øl med god samvittighet

Photo by Kilian Munch
Photo by Kilian Munch

Når du velger øl med mindre alkohol kan du kose deg med den reneste samvittighet. Om du skal tidlig opp neste morgen for å trene eller gå på jobb, om du ønsker å beholde kontrollen gjennom en helaftens sommerfest eller om det rett og slett bare er midt på dagen på en tirsdag – dette er tørsteslukkere som lar deg holde koken.

Ifølge en undersøkelse gjort av analysebyrået YouGov for Ringnes, sier seks av ti at de drikker alkoholfritt i løpet av sommeren mens 44 prosent drikker øl med lite alkohol – såkalt 2,5 %-øl. Øl med mindre alkohol kommer i mange deilige varianter og du kan glede deg over å kunne nyte en iskald øl i varmen uten dårlig samvittighet.

God sommer ?

Flere artikler