Fredelige feriesteder du må besøke

content-marketing

Anbefalt

Selv om noen av oss fortsatt liker å fylle kalenderen til bristepunktet når man skal reise på ferie, så vil de fleste foretrekke fredelige feriesteder. Disse destinasjonene vil gjøre det enklere å finne tilbake til hvilepulsen, få etterlengtet hvile eller bare ro til å gjøre det du vil. Her har vi tatt en titt på noen populære destinasjoner som nordmenn lengter etter gjennom året.

Videre kan det være godt å vite at du ikke trenger å reise til enden av verden for å finne fredelige destinasjoner. Tvert imot har Norge blitt kåret til en av de beste destinasjonene for turister som ønsker ro og fred. Vi har derfor inkludert noen av disse destinasjonene på listen vår underveis, men vi starter med noe litt mer eksotisk enn norske fjorder.

Lumahai Beach, Hawaii

Hawaii er kjent over hele verden for sin livsstil og sine nydelige strender. Her finner du uslåelig natur, krystallklart vann og ikke minst et klima nordmenn flest bare kan drømme om. Det beste av alt er at du fortsatt befinner deg innad i USA, noe som betyr at du får tilgang til moderne infrastruktur, betalingsmetoder og andre nødvendigheter. Imidlertid kan flyturen bli litt lang, så vi anbefaler at du pakker med deg godt med underholdning.

Her vil du uten tvil finne tid nok til å lese en bok, høre på utallige podcasts eller konkurrere i dine favorittspill på online casino. Husk at reglene for pengespill er ulike i de forskjellige statene, men de fleste har nå legalisert pengespill på nett. Skulle du ønske å spille på mobilen din, så pass på at du pakker en solid powerbank slik at du ikke går tom for strøm underveis.

Lake Louise, Canada

Foretrekker du noe som ligner litt mer på det klimaet vi finner her hjemme i Norge, så vil Canada være en utmerket destinasjon. Her er spesielt Banff National Park med sin Lake Louise en yndet destinasjon. Du finner en perfekt balanse mellom krystallklart (og iskaldt) vann, fjelltopper og granskog. Kanskje en destinasjon verdt å undersøke for deg som vil litt bort, men også får litt hjemlengsel i tropiske omgivelser?

Seven Sisters, England

Vi fortsetter denne turen litt utenom det vanlige med nok et innslag som like godt kunne vært på Vestlandet i Norge. Seven Sisters er et lite paradis med frodige åskammer, langtrukne strender og sauer, utrolig mange sauer. Her kan du vandre i timevis uten andre forstyrrelser enn det naturen selv har å by på. Videre finnes det en rekke små landsbyer som har tradisjonelle gjestehus, kroer og uslåelig gjestfrihet. Absolutt verdt en tur for deg som vil oppleve noe litt utenom det vanlige.

Den blå lagune, Island

Du har helt sikkert sett innslag fra den blå lagune på ulike reiseprogrammer, magasiner og internett, men ingenting er som å oppleve den selv. Dette har på rekordtid blitt en svært yndet destinasjon, men du kan fortsatt nyte godt av den i lavsesongen. Bare pass på at det fort kan være mye folk her i typiske ferieperioder, så forsøk å besøke den utenom dersom du vil ha en avslappende spaopplevelse.

Nordfjord, Norge

De fleste tenker nok på kjøttpålegg når de hører navnet Nordfjord, men det er også en av de mest populære destinasjonene for cruiseturister å besøke. Her får du virkelig kjenne på storheten til de norske fjordene, samt hvilke muligheter som finnes i norsk natur. Videre er det jo en klar bonus at de kan by på et assortert utvalg kjøttpålegg som er laget etter tradisjonelle oppskrifter her hjemme i Norge. Det er jo også en bonus at du slipper reise så langt, da de fleste kan ta tog for å komme seg i nærheten av Nordfjord fra de fleste plasser i landet.

Navagio Beach, Hellas

Er du blant de som foretrekker en litt varmere destinasjon når du skal på reise, kan Hellas være et godt alternativ. Mange har nok et inntrykk av at masseturismen har ødelagt landet for lenge siden, men det finnes fortsatt autentiske destinasjoner i landet. Her ønsker vi spesielt å trekke frem Navagio Beach som en av de beste destinasjonene. Dette er en region full av historie, krystallklart vann og kritthvit sand.

Oppsummering

Det er ingen hemmelighet at mange foretrekker å slappe av i ferien, men da er det viktig at man velger riktig destinasjon. Videre kan det være lurt å legge turen litt utenfor masseturismen, og det er nettopp denne typen destinasjoner vi har sett på i dette tilfellet. Gjennom denne artikkelen har vi plukket ut flere populære destinasjoner for deg som vil oppleve noe litt annet. Bare sørg for at du pakker en god bok og din favorittunderholdning, så kan du reise på tur!

Flere artikler