Frisk og Smakfull Mojito

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mojito er originalt en cubansk drink, som er en av de mest kjente drinkene i verden. Mojito lages med hvit rom, lime, brunt sukker og mynteblader. Mengden is og sodavann avgjør hvor sterk drinken blir, og sukkeret avgjør hvor søt drinken din blir, så prøv deg frem og finn ut hva du liker best.

Det finnes like mange varianter av mojitoen som det finnes folk som drikker den, alle har sin preferanse for hvordan de vil ha den.

mojito

Myntebladene gir en deilig sødme som passer perfekt til lime. Kos deg en varm sommerdag, eller en annen dag i året. Denne kan du også lage alkoholfri, da blir det en Virgin Mojito. Følg samme fremgangsmåte, men dropp rom, og bytt ut sodavann med sitronbrus, så deilig

Dette trenger du:

  • mynteblader, så mange du vil ha
  • 1 lime
  • 1-2 ss brunt sukker
  • 5 cl hvit rom
  • 5 cl sodavann
  • isbiter 

Slik gjør du:

1 Legg myntebladene nederst i glasset sammen med 1 ss sukker.

 

 

2 Del limen i båter og ha dem i glasset med fruktkjøttet vendene opp.

 

 

3 Dryss på den mengden sukker du vil ha. Liker du drinken din søt har du i litt ekstra sukker, og liker du den syrlig har du i litt mer lime.

 

4 Press baksiden av en spiseskje ned i glasset, eller bruk en liten morter til å blande sammen lime, mynte og sukker.

 

5 Fyll glasset med isbiter og hell over rom. Topp det hele med sodavann og rør rundt så alt blander seg.

 

Tips: Du kan lage Mojito med en liten sukker-rand rundt kanten av glasset. Før du lager drinken drar du en lime båt rundt kanten. Ha sukker på en tallerken og snu glasset opp/ned og press ned i sukkeret. 

 

Flere artikler