Gin og tonic- verdens mest helsebringende drink

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Gin og tonic er kanskje verdens mest velkjente long drink, men vet du hvordan denne drinken egentlig oppstod. Når engelskmennene var i India var det mange som fryktet å bli syke av malaria og dermed ble kinin redningen for mange. Tonic inneholder kinin og det er velkjent at engelskmennene sørget for å drikke tonic for å holde malariaen borte. Ulempen var at tonicen i seg selv ikke var spesielt god på smak, men plutselig var det et klokt hodet som blandet den med gin, og da ble alt så meget bedre.

I tillegg til at kinin ble brukt for å sørge for å både forhindre og behandle malaria ble det også senere bevist at kinin fikk myggen til å holde seg unna. Kinin kan ha samme effekt på myggen som myggmiddel.

Dagens tonic

gin

Tonic består av vann med kullsyre, sukker og kinin. Det er selve kininen som skiller tonic fra brus. Kinin ble brukt til å kurere malaria med sine unike egenskaper. Dagens tonic er ikke fult så bitter på smak som den var i sin tid og er blitt et populært blandevann til bruk i både cocktails og drinker.

En av verdens mest foretrukne long drinks er den velkjente gin og tonic som inneholder gin og tonic og som serveres med alt fra lime til agurk. I tillegg til den originale ginen kan du også bruke rosa gin. Bland med tonic eller lemonade, samt ulike urter og frukt, og du får en særdeles smakfull opplevelse.

Kinin

kinin

Kinin hentes ut fra kinabark som også blir kalt febertre. Kinin har vært mye brukt innen medisin og er det klassiske middelet mot malaria. I dag brukes kinin som en del av behandlingen av pasienter med alvorlig infeksjon fra malariaparasitten.

Selv om tonic fortsatt inneholder kinin så er ikke mengden stor nok til å ha noe medisinsk effekt. Nå brukes kinin i tonic mer for smakens skyld. Kinin sørger for at tonic får sin velkjente bitre smak. I dag får du også tonic i mange ulike smaker så her er det bare å prøve seg frem.

Bivirkninger av kinin

kinin 2

For stort inntak av kinin kan gi en del ugreie bivirkninger og kjennes igjen ved øresus, kvalme, oppkast og diare. Sannsynligheten for at du skal oppleve å innta for mye kinin når du nyter noen forfriskende drinker er forsvinnende liten da inntaket må være mye større enn hva du kan klare å drikke i løpet av en kveld.

En artig egenskap som kinin har er at den gjør tonic selvlysende i ultrafiolett lys og noen typer tonic inneholder fortsatt nok kinin til at det er synlig i direkte sollys.

Opphavet til hvordan gin og tonic oppstod har sørget for å holde liv i kunnskapen om de unike egenskapene som kinin er i besittelse av. Selv om tonic i dag ikke inneholder samme mengde med helsefremmende kinin som den en gang gjorde er det ikke tvil om at gin & tonic fortsatt er en populær drikke.

Vil du lage den aller beste gin og tonic så finner du oppskriften her.

Lykke til og gled deg til en forfriskende kveld ?

Flere artikler