Hemmeligheten til en ekte Espresso Martini

content-marketing

Anbefalt

Espresso Martini har rast forbi den populære kaffedrikken Irish Cofee og det med god grunn. Utesteder lager denne over en lav sko om dagen og har du ikke forsøkt den enda er det absolutt på tide. Lite smaker bedre enn enn en skikkelig god kaffedrikk. I motsetning til en espresso martini som inneholder kaffelikøren kaluha vil du i en irish coffee finne irsk whisky.

Espresso Martini serveres kald i flotte martini glass, men du kan også bruke de glassene du har tilgjengelig.

Slik lager du den beste Espresso Martini

espresso martini

En Espresso Martini ser flott ut og smaker nydelig. Denne vil få deg til å holde koken ut i de sene nattetimer. Husk at du kan lage denne med koffeinfri kaffe om du er en av dem som sliter med søvnen. Denne kan du fint servere både før maten og som en liten dessert om du ønsker det. Eller som en fin avslutning på kvelden, men husk at den inneholder espresso kaffe.

Dette trenger du til én drink:

 • 4 cl vodka
 • 3 cl kahlua
 • 3 cl sukkerlake
 • 1 dobbel espresso
 • 3 stk kaffebønner til garnityr

 Til sukkerlake

 • 1 dl vann
 • 1 dl sukker

Slik gjør du:

 1. Fyll martini glasset, eller det glasset du skal bruke, med isbiter. La det stå med isbiter i til du skal servere drinken, da holder glasset seg kaldt.
 2. Finn frem en shaker og fyll med isbiter. Har du ingen shaker kan du bruke et glass med lokk.
 3. Hell i vodka, kahlua, sukkerlake og espresso. Sett på lokket og rist hardt. Du vil ha skikkelig skum på toppen av drinken og da bør du riste drinken så hardt du kan.
 4. Ta isbitene ut av glasset og fjern eventuelt smeltet vann. Hell drinken i glasset ved å bruke en liten sil, isbitene skal ikke være med. Du klarer deg uten sil også om du ikke har en får hånden, da bør du ta ut isbitene før du heller over drinken i glasset.
Topp drinken din med noen hele kaffebønner og servér umiddelbart.
Sukkerlake lager du ved å koke opp én del sukker og én del vann. Sett kaldt så har du til en senere anledning også.
Lykke til og kos deg ?

Flere artikler