Hit reiser du for beste juleshopping og julestemning

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Julen handler om mer enn bare gaver, den handler også om å skape minner og oppleve magien som den bringer med seg. En flott måte å gjøre dette på er å ta et lite avbrekk og besøke noen av verdens flotteste byer som forvandles til magiske univers i julehøytiden. Byer med vakre dekorasjoner, stemningsfulle lys og markedsplasser fylt med fantastisk atmosfære kommer garantert til å sørge for god, gammeldags julestemning. Her finner du noen av de beste byene verden har å tilby for juleshopping og den perfekte juleatmosfæren.

Har du noen ekstra feriedager tilgode kan du ta en litt lengre reise og oppleve skikkelig julestemning i verdenskjente byer som Tokyo, New York og Quebek. Synes du derimot det blir litt langt å reise finnes det flere populære destinasjoner som ligger vesentlig nærmere, som både Paris og Wien.

New York City- USA

New York City er kjent for sin spektakulære juleshopping. Fifth Avenue er et paradis med butikkvinduer dekorert med julepynt i alle varianter. Få med deg juletreet ved Rockefeller Center som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Butikker som Macy’s og Saks Fifth Avenue tilbyr fantastiske julegavealternativer og hele byen oser av en fantastisk julestemning.

Paris- Frankrike

Paris om vinteren er en drøm. Julemarkeder dukker opp over hele byen, og Eiffeltårnet glitrer som et gigantisk juletre. Områder som Champs-Élysées og Marais-området er kjent for sin juleshopping og har alt fra gourmetmat til eksklusive designvarer.

London, Storbritannia

London tilbyr en ekstraordinær juleopplevelse med Winter Wonderland i Hyde Park og utrolige julemarkeder som blant annet Southbank Centre Christmas Market. Oxford Street og Regent Street er også vakkert pyntet til jul og kommer garantert til å gi deg den perfekte muligheten til å finne de beste julegavene.

Wien, Østerrike

Wien er en annen romantisk juledestinasjon og er en yndet destinasjon for tilreisende fra hele verden. Her finner du det populære julemarkedet som ligger plassert i sentrum av byen. Markedet har alt fra koselige boder til et hest med vogn og et overdådig juletre. Bodene selger vakre håndverk og tradisjonelle julegodterier, samtidig som du får en helt unik julestemning. Når mørket faller på blir det hele ekstra magisk når alle lysene tennes.

Berlin, Tyskland

Berlin er kjent for sin mange julemarkeder. Et av de mest kjente julemarkedene er Berliner Weihnachtszeit ved Røde rådhus og Potsdamer Platz. Her kan du kjøpe alt fra kunsthåndverk til tysk julegodteri og nyte glühwein. Gå rundt bodene og kos deg, mens du får skikkelig julestemning. Ta også en tur på et av de mange sentrene om du ønsker det.

Tokyo, Japan

Tokyo tilbyr en unik vri på juleshopping med sin unike julepynt langs gatene. Områder som Omotesando og Ginza er fylt med overdådige juledekorasjoner, og luksuriøse varehus som Mitsukoshi har julevinduer som rivaliserer med de i New York. Tokyo er en fantastisk by å besøke og fortjener også et besøk i forbindelse med julen.

Praha, Tsjekkia

Praha har en gammeldags sjarm om vinteren, og julemarkedene er spesielt fortryllende. Hovedmarkedet i Staroměstské náměstí (Gamlebytorget) gir deg sjansen til å kjøpe tsjekkisk håndverk og smake på tradisjonell tsjekkisk mat.

Quebec City, Canada

Quebec City gir en smak av europeisk sjarm i Nord-Amerika. Gamlebyen blir et vinterlandskap med snødekte brosteinsgater og vakkert dekorerte butikker. Julemarkedet på Place Royale er hjertet av juleaktivitetene, og kan fort minne om et vakkert julekort.

Barcelona, Spania

Selv om Spania ikke er kjent for sin juletradisjon, har Barcelona begynt å markere seg som en flott destinasjon for juleshopping. Her finner du alt fra tradisjonelle spanske julevarer til eksklusive gaver i Eixample-området.

Edinburgh, Skottland

Skotske julemarkeder gir deg en smak av den varme skotske gjestfriheten som landet og byen er så kjent for. Princes Street Gardens blir forvandlet til en vinterlandsby, og du kan kjøpe alt fra skotsk ull til håndlaget keramikk.

En juleferie i en av disse byene gir deg muligheten til å oppleve den magiske årstiden på en helt ny måte. Enten du reiser for å slappe av eller for å kjøpe julegaver kommer du garantert til å komme i skikkelig julestemning.

God tur!

Flere artikler