Interiørtips for små boliger

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det kan føles som en liten utfordring å innrede en liten bolig, enten det er et lite hus eller en leilighet. Det trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje frykter. Det viktigste er at du innreder smart. Du kan få plass til en hel del i en mindre bolig, men du bør utnytte høyden og veggene. Med en mindre bolig må du også være nøye med å holde det ryddig og sørge for gode løsninger for oppbevaring. Jo mindre du har på gulvene jo bedre plass vil du føle at du har. I tillegg til gode løsninger bør du også sørge for at du har vegger i lyse farger. Bruk av speil kan også gi følelsen av at boligen er større enn den er. Vi har funnet frem flere interiørtips og knep du bør bruke når du skal innrede en liten bolig.

Med en liten bolig har du store muligheter for å kunne lage deg både et koselig og et trendy krypinn. Planlegg smart og sørg for de beste løsningene, det kommer du til å takke deg selv for senere.

Multifunksjonelle møbler

Velg møbler som har flere funksjoner. For eksempel sovesofaer, sammenleggbare bord eller oppbevaringsbenker. Dette sparer plass samtidig som det gir deg fleksibilitet. Bruk også gjerne møbler som kan brukes både inne og ute. Da kan du ta det ut om sommeren og inn på vinteren, og du trenger ikke lete etter oppbevaringsplass.

Utnytt veggplassen

I små boliger er det viktig å ha fokus på gode løsninger. Ved å utnytte veggplassen best mulig slipper du å ha alt stående på gulvet og plassen vil virke større. Monter hyller eller heng opp flyttbare kroker på veggene for å oppbevare ting og frigjøre gulvplass. Dette er spesielt nyttig for å vise frem pyntegjenstander eller for oppbevaring.

Speil for å skape illusjon av større plass

Store speil kan gi inntrykk av at rommet er større enn det egentlig er ved å reflektere lys og skape dybde. Plasser speil mot lyset for å øke effekten best mulig. Det er også nyttig med et stort speil slik at du kan speile deg før du skal ut på festligheter.

Lyse og nøytrale farger

Bruk lyse og nøytrale farger på vegger og møbler. Dette gjør rommet lysere og føles større. Du kan legge til farge med tilbehør som puter, tepper eller bilder. Bytt ut etter som sesongen varierer så får du alltid en følelse av «ny» stue.

Sammenleggbare møbler

Sammenleggbare møbler som bord, stoler og skrivebord er perfekt hvis du har liten plass. De kan enkelt slås sammen og legges bort når de ikke er i bruk. Da vil du frigjøre gulvplass også kan du ta det frem når du trenger det. Du kan også kjøpe bord som festes til veggen og som kan slås sammen når det ikke er i bruk. Da slipper du at det tar mer plass enn nødvendig.

Smart oppbevaring

Hold rommene ryddig og organiser tingene dine. Minimer unødvendige gjenstander og invester i smarte oppbevaringsløsninger for å unngå rot. Ved å ha et slags system så blir det også enklere for deg å finne frem det du trenger. Så slipper du å lete rundt i det uendelige. Bygg gjerne i høyden så utnytter du den plassen du har til rådighet.

Bruk sengen til mer enn bare søvn. Velg seng med innebygd oppbevaring eller bruk oppbevaringsbokser som kan gli under sengen for å lagre klær eller andre ting. Dette passer spesielt godt til å pakke vekk klær for ulike sesonger. Du trenger ikke ha et lass med vinterjakker hengende i gangen midt i juli.

Romdeler

Hvis mulig, bytt ut tradisjonelle dører med skyvedører eller gardiner. Dette sparer plass og gir rommet et mer åpent preg. Har du ikke dører, men ønsker å skille rommene i boligen din passer det godt med noen fine gardiner som romdeler. Du kan også bruke en bokhylle til å dele opp et rom med. Praktisk og fint.

Heng opp planter

Du trenger ikke hverken plass i vinduet eller på gulvet for å kunne ha fine planter. Heng dem opp i taket eller på veggen. Da frigjør du gulvplass samtidig som rommet får et friskt preg med nyttige planter og blomster.

Bruk visuelle triks

Et populært interiørtips er å leke seg med formar og mønstre. Bruk horisontale linjer, mønstre eller striper for å få rommet til å virke bredere. På samme måte kan vertikale linjer få det til å virke høyere under taket.

Gled deg til å innrede boligen din enten den er stor eller liten. Det viktigste er at du trives. Det er tross alt hjemmet ditt.

Lyst på flere interiørtips til boligen din? Ta en kikk her.

Lykke til!

Flere artikler