Slik lager du en koselig uteplass

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ikke uten grunn at vi nordmenn trekker ut så fort solen melder sin ankomst. Med mange måneder i mørke og kulde trekker vi sesongen så langt vi kan når vi endelig kan sitte ute igjen. Vi planter og steller etter beste evne og vi vil selvfølgelig også ha et koselig sted hvor vi kan slappe av. Det spiller ingen rolle om du har en stor eller liten uteplass du kan fortsatt gjøre den hyggelig. Trenger du ikke nye møbler kan du friske opp med blomster og kanskje noen nye puter og pledd. Det er kun fantasien som setter grenser.

Vi har tatt en kikk på hva du bør gjøre for å få en hyggelig uteplass som du kan nyte hele sommeren, enten det er hjemme eller på hytta.

Slik lager du en koselig uteplass

Det første du må tenke på når du skal innrede uteplassen din er å skape et hyggelig område. Dette kan du gjøre ved å bruke riktig belysning, stilige møbler og dekorative elementer som puter og tepper.

Uteplassen er for mange en forlengelse av boligen og innred den gjerne deretter. Har du en liten uteplass eller balkong finnes det mange flotte muligheter for praktiske og koselige innredninger.

Med en større uteplass kan du lage både koselige sitteplasser med lounge og sofa, samt et eget spiseområde. Har du plass bør du også vurdere et utekjøkken. Da kan du lage mat og hygge deg sammen med gjestene i stedet for å stå alene på kjøkkenet inne i huset.

Miks og match ulike materialer og design så får du en uteplass som er helt spesiell som du garantert kommer til å trives i.

Velg riktig møbler

Før du begynner å kjøpe møbler og dekorasjoner til uteplassen din bør du tenke på hva du vil bruke den til. Skal du spise middag utendørs, slappe av i solen eller ha venner over til en grillfest? Velg møbler og dekorasjoner som passer til deg og din familie.

Sørg også for at du velger møbler som kan stå ute hele året, så slipper du å stresse med lagring når sesongen er over. Husk at du trenger ikke å gjøre det alt for komplisert. Følg stilen din og sørg for at du skaper en uteplass hvor du vil trives.

Planlegg plasseringen

Når du har valgt ut møbler til uteplassen din bør du planlegge plasseringen. Enten du har en stor eller liten uteplass kan du lage deg et koselig område som passer perfekt for deg og dine.

Tenk på solen og skyggen, og plasser møblene der det er mest behagelig å sitte eller ligge. Husk også å legge til rette for eventuelle parasoller eller markiser hvis det er behov for det.

Skap en egen oase

Uanset hvilken størrelse du har på uteplassen din er det fult mulig å lage en sjarmerende oase. Bruk planter og blomster og ha dem i både krukker og kasser. Har du liten plass kan du henge opp plantene eller på veggen.

Hengekøye er alltid deilig å slappe av i og nå får du hengekøyer på stativ hvis du har en uteplass som ikke har noen steder du kan henge køyen i.

Bruk en fargepalett som passer til omgivelsene

Når du velger farger for uteplassen din bør du vurdere omgivelsene. Hvis du bor ved sjøen, kan du bruke blå og grå nyanser for å reflektere havet, mens en grønn palett kan passe både ved sjøen og i et skogkledd område.

Du kan også bruke farger som komplementerer eller som lager kontraster i omgivelsene for å skape en iøynefallende uteplass.

Lag en spiseplass

Uavhengig av om du har en stor eller liten uteplass kan du fint lage et område hvor du kan spise. Husk at det er ikke alltid like behagelig å spise hvis bordet er veldig lavt.

Har du en større uteplass kan du ha ulike soner hvor du har ett område for avslapning og et annet område hvor du kan spise, gjerne med et utekjøkken.

Dekorer med planter og blomster

Ingen uteplass er komplett uten planter og blomster. Velg planter som tåler sol og vind og som vil blomstre gjennom hele sommeren. Du kan også velge å lage et eget blomsterbed eller hageflekk på uteplassen din.

Velg gjerne møbler som passer til din stil i tillegg. Enten det er sydenfølelsen du er ute etter eller en tilbakelent lounge stemning.

Legg til personlige detaljer

Legg til personlige detaljer som gjør uteplassen din unik. Dette kan være alt fra dekorative puter og tepper til ulike pyntegjenstander og lamper som tåler det norske klimaet. Legg til detaljer som gjenspeiler din personlighet og stil.

For ekstra hygge bør du også sørge for at du har litt belysning. Det kan være alt fra Led lamper til å små lyskuler som du kan henge opp, mulighetene er uendelige.

Solskjerming og skygge

Det kan fort bli varmt i solen og da passer det greit med litt solskjerming. Du kan kjøpe alt fra parasoll til markise, eller du kan bygge deg en pergola. Et såkalt «partytelt» er også praktisk og nå får du dem i mange flotte varianter.

Solskjerming passer også bra på de dagene hvor det er varmt i været, men det regner. Det er deilig å sitte ute når temperaturen fortsatt er god selv om det skulle komme et lite regnskyll. Solskjerming er også perfekt når du skal spise ute. Det er ikke alle som er like begeistret for å sitte midt i solen under et måltid.

Lykke til og god sommer.

Flere artikler