Inviter venner på denne gryten for å imponere. Enkel og svært smakfull

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Skal du invitere vennene dine på middag er en hjemmelaget gryte ofte en perfekt rett å servere. Vil du virkelig imponere bør du definitivt lage Boeuf Bourguignon som er en fransk kjøttgryte med rødvin. Den trenger noen timer på ovnen, men er ikke vanskelig å lage og smaker helt himmelsk. Når vi tenker på Boeuf Bourguignon kommer vi ikke utenom flotte og dyktige Julia Child. Av alle oppskrifter hun har gitt ut så er dette den mest kjente og populære.

Julia drev et matprogram på TV og ble fort et ikon og er et kjent navn verden over den dag i dag. Til dags dato har hun en tilhengerskare selv de mest kjente artistene i verden bare kan drømme om.

Slik lager du Boeuf Bourguignon ala Julia Child

Flere av episodene til Juli Child har blitt digitalisert og vi har valgt å ta med denne hvor hun lager sin populære gryte. Julie Child ble etterhvert en svært anerkjent kokk og laget franske delikatesser med innlevelse og dyktighet. Nå kan du lage det samme som henne, til garantert applaus fra dine gjester. Denne gryta blir aller best hvis den får stå lenge på lav varme. Sørg for at du har god tid når du vil imponere med denne fantastiske gryta som er full av smak.

Dette trenger du:

boeuf_bourguignon-zutaten-rindfleisch-speck-gemuese-pilze

 • 2 kg høyrygg, skjært i biter a 3-5 cm
 • 150 g bacon
 • 15 sopp
 • 12 sjalottløk
 • 4 fedd hvitløk
 • 5 dl løk i ringer
 • 1 flaske rødvin
 • 5 dl kjøttkraft eller buljong
 • 3 mellomstore gulrøtter i skiver
 • 3 dl hakkede tomater
 • 3 ss mel og 2 ss smør (Beurre manié)
 • Kyllingkraft
 • 1 «herb bouqet» som er en urteeblanding som bindes sammen med hyssing . Urtebandinge består av 8 persilleblad, 1-2 laurbærblad, tørket timian, 3 store hvitløksfedd som bindes sammen.

Slik gjør du:

instant-pot-beef-bourguignon-7

1 Start med å lage og binde sammen urtebuketten. Disse urtene skal tilsette smak og skal tas ut av gryten før servering.

2 Sett ovnen på 130 grader. Du kan koke gryta på høyere temperatur, men da skal den ikke stå mer enn 3 timer. Den blir best hvis den får stå lenge på lav temperatur.

3 Skjær bacon i små biter og stek raskt i en panne til det har fått farge.

 

4 Ha baconet i en gryta.

 

5 Skjær kjøttet i passelige biter og brun det godt i en varm stekepanne. Stek kjøttet i flere omganger hvis ikke risikerer du at kjøttet blir kokt istedenfor stekt. Krydre godt med salt og pepper.

6 Ha det stekte kjøttet i gryta sammen med baconet.

 

7 Skrell og del gulrøttene i skiver og løken i ringer. Brun gulrøttene og løken i stekepannen. Tilsett finhakket hvitløk og stek til den er blank og fin.

8 Ha grønnsakene over i gryten med kjøttet.

 

9 Ha en halv flaske rødvin i stekepannen du nettop har brukt og kok inn smakene fra pannen.

10 Hell den kokte rødvinen i gryta sammen med resten av rødvinen som er igjen på flaska.

 

11 Ha over oksekraft, nok til at all væsken dekker kjøttet.

 

12 Tilsett de hakkede tomatene og rør forsiktig rundt. Legg i urtebuketten og kok opp til kokepunktet.

13 Sett gryten i ovnen på 130 grader og la den stå å kose seg i rundt 4 timer. Smak på kjøttet underveis det er ferdig når det er mykt som smør.

14 Vask og skjær soppene i fire biter og stek i smør.

 

15 Skrell og del sjalotteløkene og stek dem til de er glansfulle og gylne. Tilsett kyllingkraft halvveis over løken sammen med salt og sukker. Sett på lokk og kok på lav varme i 25 minutter.

16 Når kjøttet er ferdig kokt siler du innholdet fra gryten over i en annen kjele. Ha kjøttet tilbake i sin opprinnelige gryte og ha på lokket.

17 I gryta med den silte væsken fjerner du alt av skum og fett. Nå skal dette bli til saus. Sett væsken til kok på kokeplaten til du har redusert væsken til 7-8 dl.

18 Bland sammen 2 ss smør og 3 ss mel med fingrene til du har en liten «deigklump».

19 Ta kjelen av platen og ha deiglupmen i sausen og visp det inn. La det hele koke i et par minutter slik at sausen tykner. Krydre litt med salt og pepper og tilsett alt kjøttet og grønnsakene fra den andre gryten.

20 Ha over soppblandingen og la det koke et par minutter.

 

Du kan fint lage denne gryta dagen før du skal servere den. Kjøl ned gryteretten og sett kaldt til dagen etter og varm opp rett før servering.

Da er det bare å benke seg ned ved spisebordet, eller i sofaen for den saks skyld, og virkelig kose seg med en deilig varmende gryte. Servér gjerne med hjemmelaget potetpuré og frisk persille. ?

Flere artikler