Klør du deg ihjel av myggstikk? Gjør dette!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Myggen har gjort sitt inntog i store deler av landet og det er mange som mister nattesøvnen av disse stikkene. Når vi har varmt vær og regn er det veldig gode forhold for klekking av mygg. Du er kanskje en av dem som alltid ender opp med enorme stikk? Heldigvis finnes det hjelp mot kløen og vi har funnet noen av dem. Myggen er ikke ekstra «giftig» i år og det er heller ikke ekstreme mengder av den, selv om det kan føles slik.

Noen av oss er faktisk mer utsatt enn andre for mystikk, men som oftest så handler det om at vi ekstra varme, bruker parfyme og hva slags klær vi har på oss.

Slik blir du kvitt kløen på et blunk

myggstikk

Det er kun hunnmyggen som suger blod og de er mest aktive på kvelden og om natten. Selv om myggstikk kan bli både store, røde og klø noe helt infernalsk forsvinner de som regel av seg selv etter noen dager.

Det finnes nok av kløestillende remedier som du kan kjøpe på bl.a apoteket, men det er ikke alltid du hverken har myggmidler med deg eller tilgangen. Da er dette trikset virkelig verdt å ta med seg.

Naturlig og effektivt

skje

Så fort du kjenner, eller ser, at her har myggen vært på ferde tar du fem en vanlig skje i stål. Hold skjeen under rennende varmt vann i rundt et minutt. Deretter presser du den varme skjeen ned mot myggstikket. Press ned mot stikket i et par minutter. Når du fjerner skjeen vil kløen mirakuløst ha forsvunnet.

Når myggen stikker deg så pumper den inn spytt som inneholder proteiner. Dette myggspyttet skal sørge for at blodet ditt ikke koagulerer, men det gir deg også kløe. Den varme temperaturen fra skjeen sørger for at proteinet mister sin effekt og kløen vil derfor forsvinne. Stikket vil mest sannsynlig fortsatt være hovent, men forhåpentligvis vil det ikke klø.

Tips til å holde myggen unna

kaffegrut
Photo Credit: Coffee Geek Espresso.

Sitter du ute en sommerkveld og blir invadert av mygg kan du prøve å holde myggene unna med fersk eller brukt kaffegrut. Legg gruten på en skål og tenn på gruten. Du kan sette ut flere skåler med kaffegrut så er du sikret at myggen holder seg unna.

Det viktigste du egentlig kan gjøre med myggstikkene er å ikke klø på dem, men det er ofte lettere sagt enn gjort. Et gammelt kjerringråd sier også at du skal ta neglen din og lage et kryss rett på myggstikket. Tro det eller ei, men det fungerer!

Lykke til og god sommer ?

Flere artikler