Margbein på grillen- trendy, næringssrikt og veldig godt

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Margbein er bein fra låret og regnes som en delikatesse i mange kulturer. De brukes som regel i kokte retter og som base til buljong og kraft, men de er også herlig å tilberede på grillen. Margbein er for mange en litt undervurdert råvare, og burde absolutt bli brukt mer. De er fulle av fantastiske næringsstoffer og er relativt rimelige på pris. Server grillede, eller stekte margbein, sammen med en salat og litt godt brød, gjerne som toast. Siden margbein er fett bør salaten du serverer inneholde litt syre for balanse.

Du får kjøpt margbein hos slakteren og som frysevare i velassorterte matbutikker. Kjøper du beina hos slakteren kan du be han om kutte opp dem opp i mindre biter med en størrelse på rundt 10 cm. Beina bør kuttes slik at du får «runde» biter og ikke avlange, kuttet på langs.

Slik lager du margbein på grillen

Beinmarg er fettvev som ligger i midten av beinet og har en litt smøraktig smak. Dagen før du skal grille beina bør du legge dem i en form med kaldt og saltet vann. Det vil fjerne eventuelle blodrester. Du må ikke, men beina vil se mer delikate ut om du gjør det.

Du kan grille eller steke margbein som er kuttet på langs også om du ønsker det. Da ser du margen og du serverer hele det litt lange beinet sammen med salat og sprø toast. Ønsker du ikke å fyre opp grillen kan du steke beina i stekeovnen på 225 grader i rundt 20 minutter.

Dette trenger du til grillede margbein:

 • 2 margbein fra okse
 • 1 klype havsalt salt
 • 1 stor hvitløk
 • 2 chili
 • vårløk
 • 4 vårløk
 • olje
 • 4 ss soyasaus
 • aluminiumsfolie

Slik gjør du:

 1. Kle aluminiumsfolie rundt alle margbeinbitene, la det være åpent i toppen.
 2. Legg margbinbitene på grillen, stående.
 3. Finhakk chili, hvitløk og vårløk.
 4. Ha olje i en panne og tilsett hvitløk, chili, vårløk, salt og soysaus. La surre litt før du tar det av pannen og heller blandingen over i en bolle.
 5. Ha blandingen over margen i alle beina du har på grillen, dytt det gjerne litt ned i beina.
 6. La margbeina ligge på grillen i rundt 15 minutter. Følg nøye med, det kan gå fort .

Server varmt samme med salat og toast.

Her kan du se hvordan det hele gjøres på autentisk vis.

@eatwiththemongols

Grilled beef marrow #eating #cooking #outdoorcooking

♬ original sound – Eat The Whole World

Lykke til!

Flere artikler