Miami Vice Cocktail med Strawberry daiquiri og Pina colada

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Var du ung på 80-tallet så husker du garanter tv-serien Miami Vice. Hver helg satt hele Norge benket rundt tv-skjermen for å se den kjekke Don Johnsen og kompanjongen hans løse krim saker i den pulserende byen Miami. Det er ikke sjelden at en cocktail får navn fra både tv-serier og byer og denne cocktailen er intet unntak. En spennende og smakfull cocktail som passer perfekt når du skal slenge bena på bordet etter en lang helg, eller når du vil servere noe ekstra godt i selskapet.

Miami Vice cocktail lages med en blanding av frozen strawberry daiquiri og  pina colada, servert i samme glass. Cocktailen er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid, men det er det faktisk verdt. Denne cocktailen er både forfriskende og smakfull.

Slik lager du Miami Vice Cocktail

Når du skal lage en Miami Vice cocktail trenger du en blender og litt tålmodighet. Selv om det er litt ingredienser som skal til så kommer du garantert til å elske denne cocktailen. Den passer som en voksen dessert etter en bedre middag og kan fint serveres hele året.

Du kan også lage den som en alkoholfri variant, en mocktail, om du ønsker det. Alt du trenger å gjøre er å unnlate å tilsette rom. Da vil den være helt alkoholfri og kan serveres til alle, også til barna.

 Frozen Daiquiri

En frozen strawbwerry daiquiri kan lages med både ferske og fryste bær. Bruker du fryste bær bør du droppe isbitene. Sukkerlake lager du enkelt ved å koke opp 0,5 dl vann og 500 g sukker. La det koke til sukkeret er helt oppløst. Ha sukkerblandingen over på et tett og rent glass med lokk. Laken kan oppbevarer i kjøleskapet frem til du skal bruke den.

Dette trenger du:

 • 2 dl med ferske eller fryste jordbær
 • saften av 1/2 lime
 • 2 cl Bacardi (rom)
 • 2 cl sukkerlake
 • 2 dl isbiter (kan sløyfes hvis du bruker fryste bær)

Pina Colada

Pina Colada er en kjent og kjær cocktail og er kjent over hele verden. Etter du har laget jordbærblandingen bør du skylle blenderen før du setter i gang med å lage pina colada. Du får kokosnøttkrem på butikken hvor du kan lage det fra en pose eller du kan sette kokosnøttmelk i kjøleskapet over natten og bruke den tykke massen i cocktailen. Ikke bruk væsken som legger seg i bunnen av boksen.

Dette trenger du:

 • 2 cl Bacardi ( Rom)
 • 2 cl ananasjuice
 • 2 cl kokosnøttkrem
 • 2 dl isbiter

Slik gjør du:

 1. Start med å lage frozen daiquiri ved å ha alle ingrediensene i en blender. Blend godt til en jevn masse.
 2. Ha daiquirien i et høyt cocktail glass og sett glasset i frysere mens du lager pina coladaen.
 3. Skyll blenderen og fortsett med å lage pina colada ved å blande sammen alle ingrediensene i en blender. Blend til en jevn blanding.
 4. Ta glasset ut av fryseren og ha over pina colada blandingen. Den skal ligge fint over jordbærblandingen og ikke blandes før servering.

Server og kos deg!

Flere artikler