Old Fashioned- En av verdens mest populære cocktails

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Denne cocktailen er en tidløs klassiker og er rangert som en av verdens mest populære cocktails i verden. Etter seier åtte år på rad måtte den i 2022 se seg slått av den superpopulære drinken Negroni, og endte dermed på en andre plass som verdens mest populære cocktail. Denne klassiske drinken har vært et fast tilbud på barkartene i mange år og det ser ikke ut til at populariteten blir nevneverdig redusert.

En ekte old fashioned klassiker er laget av Burbon, en sukkerbit, Angostura, isbiter og litt appelsintwist. Serverer du denne kommer det garantert til å bli en suksess. Dette er en av verdens eldste cocktails og så dagens lys en gang på 1900-tallet, og i sin tid ble den laget av sprit, bitters, vann og sukker.

Slik lager du en Old Fashioned

En Old Fashioned er overhodet ikke vanskelig å lage og du trener heller ikke en mengde med barutstyr. Den er laget med Angostura bitter, soda og Burbon og serveres i fine whiskey glass-om du har.

Angostura bitter er et aromatisk brennevin fra Trinidad og er laget av angostura bark. Tidligere ble den brukt som medisin og for å vekke appetitten. Den blir ansett som en unik smaksforsterker og du trenger kun et par dråper for å få masse smak. Den tilfører heller ikke noe særlig med alkohol fordi den blandes ut.

Dette trenger du:

  • En hvit sukkerbit
  • Isbiter
  • Angostura bitter
  • Soda
  • Burbon 4 cl

Slik gjør du:

  1. Ha sukkerbiten i glasset og dynk den med Angostura.
  2. Hell i litt soda og knus sukkerbiten med toppen av en barskje, eller en helt vanlig skje.
  3. Rør godt slik at sukkeret løses opp.
  4. Ha i burbon og rør igjen.
  5. Fyll opp med isbiter.

Pynt med appelsinskive og cocktailbær.

Angostura bitter blir definert som et bittert brennevin og er i kategorien bitter dram. Det er en felles betegnelse på brennevin hvor urtene som er tilsatt er bitre på smak og inneholder lite sukker.

Flere artikler