Opplev det beste av Thailand

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Thailand er kjent som smilenes land og det er ikke uten grunn. Dette er en destinasjon som tiltrekker seg reisende fra hele verden. Landet byr på verdens mest imøtekommende folkeslag, en blendende kultur, utsøkte mat, historiske steder, fantastiske strender, sol og varme i magiske omgivelser. I Thailand finner du alt fra pulserende byer til avslappende strender og historiske steder som garantert kommer til å gi den en fantastisk ferie.

Kultur, mat, natur og gjestfrihet går hånd i hånd i Thailand. Enten du er på jakt etter eventyr, kultur, matopplevelser eller avslapning på paradisiske strender, så har Thailand noe for enhver smak. Thailand har en mengde med flotte destinasjoner med unike opplevelser som er verdt et besøk, og vi har tatt en kikk på noen av dem.

Bangkok – Den pulserende hovedstaden

Bangkok er Thailands pulserende hovedstad og er en blanding av kultur, historie og moderne livsstil. Besøk de ikoniske templene som Grand Palace og Wat Arun og utforsk det livlige markedet på Chatuchak Weekend Market. Husk å prøve den lokale maten på fortausrestaurantene som dukker opp etter mørkets frembrudd.

Bangkok er den perfekte destinasjonen for deg som vil oppleve så mye som mulig av Thailand. Bruk gjerne noen dager i denne travle byen før du reiser videre til nye opplevelser som Thailand har å by på.

Chiang Mai – En kulturell skattekiste

Chiang Mai anses som Thailands kulturelle hovedstad og ligger nord i landet. Denne byen er omgitt av frodige fjell og eldgamle templer som virkelig er et fantastisk syn. Her kan du utforsk de historiske templene i gamlebyen, ta del i en kokkekurs og lære ekte thailandsk matkunst, samt besøke de unike områdene rundt Chiang Mai.

Phuket – Strandparadis

Phuket er en øy som kan skilte med blendende strender og krystallklart vann. Fra Patong Beachs livlige atmosfære til de mer rolige områdene som Kata Beach og Kamala Beach har Phuket noe for enhver smak. Utforsk de populære Phi Phi-øyene, opplev livet under vann med både snorkling og dykking, eller ta del i et livlige miljøet som øyene er så kjent for.

Ayutthaya – Thailands tidligere hovedstad

Ayutthaya var en gang Thailands storslåtte hovedstad. Nå er denne byen et historisk sted fylt med ruiner av templer og palasser og står på UNESCOs verdensarvliste. For deg som er glad i mer en sol og strender så er Ayutthaya virkelig en skattekiste av historie og kultur som er verdt å oppleve.

Koh Samui – Tropisk øyferie

Koh Samui er en tropisk paradisøy i Thailand og er kjent for sine fantastiske strender, kokosnøttpalmer og avslappende atmosfære. Her kan du oppleve de pittoreske fiskerlandsbyene, nyte de vakre solnedgangene på stranden og slappe av på et av de mange luksuriøse feriestedene. Koh Samui er for deg som ønsker sol og varme i vakre omgivelser med tilgang til deilige restauranter og litt liv og røre.

Opplevelser i Thailand

Selv om Thailand er mest kjent for sol og vakre strender finnes det en mengde med opplevelser som er verdt å ta en kikk på. Her kan du oppleve ekte elefanter, se gamle templer, spise lokal mat, ta del i det yrende livet på markedene og slappe av med deilig massasje. Thailand har noe for alle uavhengig av hva du liker.

Elefantreservater i Chiang Rai og Chiang Mai

Besøk et etisk og bærekraftig elefantreservat i Chiang Rai eller Chiang Mai og få en  respektfull opplevelse av disse majestetiske dyrene. Her kan du delta i stell og mating av elefantene og lære om det viktige bevaringsarbeidet.

Det thailandske kjøkken

Det Thailandske kjøkken er verdenskjent og virkelig en fryd for smaksløkene. Her kan du besøke alt fra de dampende gatekjøkkenene til fine spisesteder og oppleve den rike variasjonen av smaker som Thai-maten har å by på. Prøv den smakfulle Pad Thai retten, eller den aromatiske Tom Yum-suppen og de delikate curry rettene.

Opplev den magiske naturen

For deg som både elsker naturen og er eventyrlysten kan du dra på fjellturer i de frodige skogene i nord, besøke nasjonalparker som Khao Sok for fantastisk dyreliv og uberørt natur, eller utforsk de imponerende kalksteinsklippene i Railay Beach. Thailand har også flere steder hvor du kan se og oppleve aper, men pass godt på vesken din, de vet å forsyne seg.

Historiske opplevelser

Er du glad i historie bør du utforske ruiner og steder som Sukhothai og Lopburi, hvor eldgamle templer og historiske monumenter gir et glimt av Thailands rike fortid.

Natteliv og underholdning

Thailands natteliv er fult av liv og underholdning. Opplev det pulserende nattelivet i Bangkok med trendy barer, klubber og livlige nattmarkeder. Utforsk også de fargerike nattemarkedene i Chiang Mai og Chiang Rai for en autentisk shopping- og spiseopplevelse om kvelden.

Thailand er et perfekt reisemål når du er lei av snø og kulde i Norge. Ta turen i perioden november til april for den beste opplevelsen. Det er lite regn og temperaturene er behagelige. Jo lenger ut i sesongen du kommer må du regne med at det blir varmere, samt at luftfuktigheten blir høyere.

Gled deg til å oppleve Thailand med alt den har å by på!

Flere artikler