Opplev skjønnheten i Montenegro ved Adriaterhavet

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Montenegro er en liten republikk plassert ved Adriaterhavet, sør for Kroatia. Montenegro er en storslått feriedestinasjon som har mye å tilby alle sine besøkende. Dette vakre, lille landet som betyr «svarte fjell» på serbisk, er kjent for sine dramatiske fjellandskap, krystallklare innsjøer og sjarmerende kystbyer. Her er avstandene korte og du rekker å både se og oppleve mye gjennom en ferie. Montenegro er også kjent for det samme krystallklare vannet som du finner i Kroatia.

Montenegro er et land med enestående skjønnhet og mangfoldige opplevelser som du kommer til å elske. Fra livlige kystbyer med spennende natteliv og vakre strender til dramatiske fjellandskap og et fantastisk kjøkken har Montenegro alt du kan drømme om. Utforsk de historiske byene Budva og Kotor, nyt den uberørte naturen i Durmitor nasjonalpark, eller unn deg luksusen på Sveti Stefan.

Budva – perlen i Montenegro

Budva er en av Montenegros mest populære feriebyer. Her finner du et pulserende natteliv, pittoreske strender og en gamleby full av historie. Gamlebyen i Budva er omgitt av murer fra middelalderen og er en labyrint av brosteinsbelagte gater, sjarmerende torg og historiske bygninger. Her kan du spasere gjennom trange smug, besøke interessante museer og nyte utsikten over Adriaterhavet fra gamlebyens voller.

Budva har også et utvalg av fantastiske strender som passer for alle. Fra livlige strandbarer med musikk og vannsport til rolige bukter med krystallklart vann. Det er ikke uten grunn at Budva blir ansett som et paradis.

Kotor – plassert på UNESCOs Verdensarvsliste

En annen perle i Montenegro er den pittoreske byen Kotor, som ligger dypt nedsenket i Kotorbukten. Denne godt bevarte middelalderbyen er omgitt av imponerende fjell og er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Gå opp den bratte stien til St. John-festningen og bli belønnet med spektakulær panoramautsikt over bukten og byen.

I Kotor kan du også utforske sjarmerende trange gater, besøke historiske kirker og nyte deilig sjømat på en av de lokale restaurantene langs havnen.

Durmitor Nasjonalpark – et paradis for naturopplevelser

For deg som elsker natur og friluftsliv er Durmitor nasjonalpark et must-see i Montenegro. Denne nasjonalparken er et paradis for fjellvandrere, syklister og naturelskere. Nasjonalparken har spektakulære fjelltopper, dype daler, isbreer, innsjøer og imponerende kløfter som blant annet Tara-kløften som er en av de dypeste i verden.

Durmitor nasjonalpark tilbyr et bredt spekter av utendørsaktiviteter med alt fra fotturer, fjellklatring, rafting og sykling. Enten du er en erfaren naturelsker, eller bare vil nyte naturens skjønnhet, vil Durmitor garantert imponere deg.

Sveti Stefan – eksklusiv luksus ved Adriaterhavet

Sveti Stefan er en liten og vakker halvøy som er koblet til fastlandet med en bro. Øya er en eksklusiv feriedestinasjon kjent for sin luksus og eleganse. Hele øya er en luksusresort som kun er tilgjengelig for egne gjester. Denne tidligere fiskerlandsbyen er et luksuriøst feriested som tiltrekker seg kjendiser og luksuriøse reisende fra hele verden.

Sveti Stefan er et perfekt sted for en luksuriøs ferieopplevelse med sine vakre strender, førsteklasses restauranter og eksklusive overnattingsmuligheter.

Tar du turen til Montenegro bør du sørge for å få med deg fossefallene i Cijevna som virkelig er verdt å se. Husk at det er kort vei til for eksempel til Kroatia hvis du vil oppleve enda mer mens du er på ferie i Montenegro. Med kun 10 mil til Dubrovnik passer det perfekt som en dagstur om du ønsker det.

Lykke til og god tur!

Flere artikler