Så lett lager du eget smør- raskt og enkelt

content-marketing

Anbefalt

Det meste her i livet går i trender, faktisk også når det kommer til matlagning. Noe av det som trender på sosiale medier om dagen er hvordan du kan lage smør. Med kun et par ingredienser og et glass med lokk får du smakfullt smør. Mange ønsker å bevege seg et steg til bake og ikke bruke elektronisk utstyr til alt, og nettopp her kommer smøret inn. Du må regne med at det tar både tid og krefter, men likefullt er det en trend som absolutt smaker godt og som er verdt å hive seg på.

Når du lager smør får du litt overskuddsvæske. Ikke kast den væske. Den kan du faktisk bruke til annen matlagning, som vafler for eksempel.

Slik lager du hjemmelaget smør

Det tar litt tid og krefter å lage smør, men det er litt ekstra stas å lage det selv. Det er ikke  mye du trenger for å få et vellsmakende hjemmelaget smør, og du kommer til å imponere ved kjøkkenbordet.

Når du lager smør så skiller massen seg mellom smør og en melkevæske. Ikke kast den melkevæsken. Den kan du faktisk bruke til å lage vafler, pannekaker eller andre godsaker. Alt du trenger å gjøre er å ha væsken i et glass med lokk og sette det kaldt i kjøleskapet frem til du skal bruke det.

Dette trenger du til hjemmelaget smør:

 • Én eller flere bokser med kremfløte
 • Én liten klype salt
 • Et glass med lokk
 • Litt tålmodighet

Slik gjør du:

 1. Sørg for at glasset er helt rent. For å være sikker kan du ha det i kokende vann og la det bli kaldt før du bruker det.
 2. Ha litt salt i glasset. Du kan bruke ordinært salt, eller flaksalt.
 3. Hell fløten i glasset og sett på lokket.
 4. Så er det bare å riste. Du må regne med å riste væsken en god stund.
 5. Smøret er klart når du har en tykk smør masse som har skilt seg fra væsken.
 6. Hell væsken over i et nytt rent glass med lokk.
 7. Legg smørklumpen i en bolle med kaldt vann og form massen til ønsket form.
 8. Pakk inn i bakepapir og legg kaldt i kjøleskapet.
 9. Dryss gjerne litt flaksalt på toppen av smøret før servering.

Tips: Form smøret og ha det i en liten beholder. Du kan bruke et glass med lokk, eller en spesiallaget beholder for smør. Sett det kaldt og sett det på bordet til neste frokost.

Lykke til!

Flere artikler