Så mye trening tilsvarer et glass av dette!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Alle vil vi holde oss i form og treningssentre rundt om i det ganske land fylles opp med treningshungrige fra tidlig morgen til sene kvelden. Bevegelse hver dag er bra for både den fysiske og psykiske formen. Men visste du at et glass rødvin til dagen tilsvarer 1 times trening? Det er godt nytt for alle som har dårlig samvittighet for manglende treningslyst. Rødvin har også flere andre positive helsemessige fordeler og vi har tatt en kikk på noen av dem.

Selv om et glass rødvin etter sigende skal tilsvare en time med trening betyr ikke det at en flaske rødvin plutselig blir en 4-timers økt.

Et glass rødvin tilsvarer én time med trening

trening

Rødvin inneholder en komponent, resveratrol, som skal være med på å forbedre din fysiske ytelse, hjertefunksjonen og muskelstyrke. Rødvin kan derfor være med på å øke pulsen og muskelstyrken. Dermed vil et glass rødvin ha samme effekt på kroppen som én time med god trening.

Er du en av dem som i tillegg spiser sundt og trener jevnlig så vil et glass rødvin være med på gi deg ekstra positive resultater.

Reduserer risikoen for hjerteproblemer

hjerteinfarkt

Rødvin er også kjent for å redusere risikoen for blokkering av blodårer og åreforkalkning. Den er også pakket med antioksidanter som bekjemper kolesterol som igjen kan være med på å redusere faren for hjerte- og karsykdommer. Rødvin kan også være med på å tynne blodet som sørger for bedre blodgjennomstrømning. Med så gode forskningsresultater rundt effekten av rødvin har forskerene begynt å teste hvilken effekt resveratrol har på mennesker som sliter med diabetes og hjerteproblemer.

Forhindrer tidlig aldring

gammel

Et glass med rødvin kan også være med på å forhindre tidlig aldring. Men her er det også viktig å ta med seg at det gjelder et glass rødvin og ikke en kartong. Drikker du mye alkohol gjennom en uke vil du eldes raskere, se sliten ut samt sove urolig.

Det menes også i fagmiljøet at rødvin kan hjelpe de som har Alzheimer og de som er i risikogruppen. Siden rødvin inneholder antioksidanter som er bra for oss, som igjen er med på å bekjempe aldring og degenerasjon av hjernen.

Positive helsemessige fordeler

rødvin 2

Rødvin er en av de alkoholholdige drikkene det konsumeres mest av i verden. Flere ganger har forskere gått ut og snakket om de positive helsemessige fordelene som rødvin kan ha. Husk likevel at overdrevent forbruk fort kan få negative konsekvenser.

 

Nå kan du uansett kose deg med et glass rødvin uten dårlig samvittighet og tenke at du nesten har vært en time på treningssenteret. ?

 

Flere artikler