Slik bevarer du brunfargen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Etter en lang sommerferie er det mange som har oppnådd en vakker og naturlig brunfarge. Det er likevel fort gjort å føle at brunfargen forsvinner like fort som den kom, uten at den nødvendigvis gjør det. Brunfargen holder lenger enn du tror, men når dagene blir kortere og mulighetene for å opprettholde brunfargen blir mindre, kan det være greit å vite hva du skal gjøre for å holde på brunfargen så lenge som mulig. Vi som bor her i nordligere strøk vet så alt for godt at det er lenge til neste gang vi kan pleie brunfargen igjen.

Når du først ligger i solen kan det være en fordel å gi huden litt og litt sol. Det er alltid fristende å ligge så lenge som mulig for å få brunfargen kjappest mulig. Men sørger du for å eksponere huden din for solen litt om gangen vil du få en dypere brunfarge, uten å bli brent. Husk å smøre deg med solkrem, også når du har blitt brun.

Fukt er nøkkelen til å beholde brunfargen

For å bevare brunfargen er det viktig å holde huden fuktig. Hydrert hud vil beholde fargen lenger og se sunnere ut. Bruk en fuktighetskrem eller after-sun lotion etter du har vært i solen for å tilføre fuktighet til huden din. Velg produkter som inneholder naturlige ingredienser som aloe vera, kokosolje eller sheasmør for å berolige og nære huden din.

Tørr hud kan føre til raskere avskalling av brunfargen. Unngå derfor varm dusj eller bad med sterke såper, da det kan tørke ut huden. Bruk heller milde og fuktighetsgivende dusjprodukter og påfør en fuktighetskrem over hele kroppen etter du har dusjet eller badet.

Bruk solkrem

Solkrem

Det er en myte at du ikke blir brun av å bruke solkrem, eller av å sitte i skyggen. For å få den mest langvarige brunfargen bør du sørge for å eksponeres litt og litt av solen. La brunfargen komme sakte, men sikkert. Det vil gi deg en dypere og mer langvarig farge. Bruk solkrem med høy faktor så kan du sitte lenger i solen uten å bli brent.

Eksfoliering og peeling

For å opprettholde en jevn og varig brunfarge er det viktig å eksfoliere og fjerne døde hudceller regelmessig. Bruk en mild eksfolierende kroppsskrubb eller en myk børste for å forsiktig fjerne overflødig død hud. Dette vil bidra til å forhindre ujevn flassing av fargen og holde huden din frisk og strålende.

Hold deg hydrert innenfra

vann jordbær 1

Faktisk så kan det å drikke nok vann være med på å bevare brunfargen. Hydrering er nøkkelen til sunn hud, og det bidrar til å opprettholde hudens elastisitet og fuktighetsbalanse. Prøv å drikke minst åtte glass vann om dagen.

Tenk på hva du spiser

Gulrøtter

Det du spiser kan også påvirke hudens sunnhet og brunfargens varighet. Sørg for å spise matvarer som er rike på antioksidanter som bær, grønne bladgrønnsaker, nøtter og fisk. Disse næringsstoffene hjelper til med å beskytte huden mot skader forårsaket av frie radikaler og opprettholde en sunn glød. I tillegg kan matvarer som er rike på betakaroten, som gulrøtter, søtpoteter og paprika, bidra til å forbedre og opprettholde brunfargen.

Vær forsiktig med klor

Hvis du skal bade i basseng vær oppmerksom på at klor kan være med på tørke ut huden og føre til at brunfargen falmer raskere. Det er ikke slik at du mister brunfargen av å bade i klorvann, men klor kan tørke ut huden. Skyll deg godt etter du har badet i bassenget og smør deg med solkrem.

Husk at sunn hud er viktigere enn en intens brunfarge, så sørg alltid for å ta vare på huden din ved å beskytte den godt, selv når det er overskyet.

Lykke til!

Flere artikler