Slik bør du drikke Whisky!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Whisky er brennevin som destilleres fra brygging av korn. Whisky produseres i flere land, men de mest kjente landene er Irland og Skottland. Når du skal drikke whisky bør du alltid sørge for at den kommer i kontakt med vann. Det er nok mange meninger om det, isbiter eller ikke isbiter, vann eller ikke vann. Vi skal forklare deg hvorfor whisky alltid bør komme i kontakt med vann, også kan du selv avgjøre hva du liker best. 

Noen drikker også whiskey med sitronbrus og mange elsker en skikkelig god Irish, men skal du drikke bar whisky bør du vite hvorfor den bør drikkes med en isbit eller to.

Whisky blir bedre med kaldt vann

Hamilton-nosing-glass

Whisky inneholder et molekyl som heter så mye som Guajkol-molekylet. Det er molekylet som sørger for at whiskyen får sin distinkte røyksmak. Dette molekylet aktiveres når det kommer i kontakt med kaldt vann.

Samtidig kommer alle de andre gode smakene frem fra whiskyen sammen med det kalde vannet og spesielt ved hjelp av en isbit. Du vil merke stor forskjell på whisky «straight up» og en «Whisky on the rocks».

Whisky med is

whisky isbiter

Bruk et whisky glass og ha i en stor isbit. Heller én stor enn flere små isbiter, fordi én stor isbit vil bruke lengre tid på å smelte enn alle de små. Når isbiten er i whisky glasset heller du i 4 cl med whisky. Hell whiskyen over isbiten slik at den kommer i kontakt med isbiten. Dette vil være med på å frigjøre alle de fantastiske smakene som god whisky er i besittelse av.

I den senere tid har det blitt veldig populært med isbit-kuler og de kan du faktisk lage hjemme helt selv.

Whisky med vann

Hamilton-sort-pipette

Har du ikke tilgang til isbiter, eller du av ymse grunner ikke vil bruke isbiter i whiskyen din bør du hvertfall gjøre dette. 
Ha whiskyen i et whisky glass og kaldt vann i et annet glass. I glasset med det kalde vannet setter du et sugerør eller en pipette. Bruker du en pipette dekker du til toppen av pipetten med en finger. Den vil fylle seg med vann med akkurat den mengden vann som du skal tilføre whiskyen. Hold fingeren over hullet på pipetten og før den over glasset med whisky.  Slipp opp og vannet blir tilsatt whiskyen. Rør rundt og smak effekten. Du kan også bruke et sugerør, det vil fungere på samme måten som en pipette.
 
Så enkelt er det å faktisk bringe frem de beste smakene i en whisky. Du får prøve deg frem å se hva du liker best.
Visste du forresten at whisky er en super følgesvenn i matlagingen? Som f.eks i en hjemmelaget barbeque-saus.
 
Lykke til og kos deg 🌺 

Flere artikler