Slik dyrker du agurk i vinduskarmen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er moro å dyrke ulike spiselige vekster hjemme og du må ikke ha drivhus for å lykkes. Noe av det som enkelt å lykkes med er faktisk agurk. De kan dyrkers frem i vinduskarmen tidlig på sesongen slik at du kan høste ferske agurker gjennom hele sommeren. Agurk vokser raskt fra frø til ferdig agurk og du bør dyrke de sortene som hverken trenger pollinering eller stor plass. Agurk trives best når de har det varmt og du vil lykkes best med å dyrke agurk innendørs.

Når du skal velge agurksorter som kan dyrkes i vinduskarmen bør du velge de sortene som kan dyrkes i potter. Du kan dyrke agurk utendørs, men da må du sørge for at de står lunt, varmt og solrikt. Det må være minimum 12 grader gjennom natten for at agurkplantene skal trives ute.

Slik dyrker du agurk i vinduskarmen

Agurk 3

Du kan dyrke agurk inne allerede fra januar, men da bør du ha et drivhus slik at de får nok varme. Vil du ha planter som gir tidlig avling i vinduskarmen kan du begynne prossessen inne fra mars måned. Når du dyrker agurk i potter bør du bruke mørke potter slik at du skaper et så varmt klima som mulig for agurkene dine.

  • Så to til tre agurkfrø i små potter med såjord og sett pottene et varmt sted frem til de spirer, gjerne på baderomsgulvet hvis du har varmekabler. Ha gjerne over litt plastikk frem til frøene spirer.
  • Når agurkplantene dine spirer kan du sette dem i vinduskarmen.
  • Agurkplanter vokser raskt og når de har fått litt størrelse potter du dem om i større potter og lar dem stå videre i solen i vinduskarmen.
  • Når agurkplantene dine har fått to til tre blader på hver plante og du kan se at røttene begynner å komme ut hullene i bunnen av potten kan de endelig få sine permanente potter. Bruk gjerne potter som rommer rundt 10 liter.
  • La plantene fortsette å stå i vinduskarmen. Om du ikke har plass til store potter i vinduskarmen så kan du sette noe ved vinduet en kort stund som pottene kan stå på. Fest noe rundt som plantene kan klatre i.De vokser seg store og kommer til å dekke store deler av vinduet ditt når de virkelig setter fart.
  • Agurkplantene trenger mye vann og kan med hell vannes hver dag, gjerne oftere om de står i solen. Vann plantene fra undersiden ved å ha vann i skålen og bli ikke overrasket om de drikker noen liter til dagen. Gi gjerne jevnlig med ekstra næring da vil agurkplantene dine trives ekstra godt.

Lykkes du med agurkene kan du glede deg til å høste fine og smakfulle agurker gjennom hele sesongen. Det er med agurkplanter som det er med alle andre planter, de trenger omsorg, kjærlighet, sol og vann.

Du kan også forsøke å sette noen av pottene dine ut på terrassen når du har jevn sommertemperatur. Husk å gi plantene noe de kan klatre og snurre seg rundt i og rikelig med vann.

Prøv deg frem til du finner de sortene som passer best for deg og forsøk gjerne snackagurk, du vil garantert elske dem.

Lykke til og gled deg til friske og ferske agurker ?

 

Flere artikler