Slik får du perfekt pinnekjøtt hver gang

content-marketing

Anbefalt

Det er mange som spiser pinnekjøtt i julen og lite er verre enn å servere seigt og oversaltet pinnekjøtt. De fleste som lager pinnekjøtt pleier å dampe det, men det finnes faktisk en metode til og det blir nesten som å koke det. Det beste pinnekjøttet får du vet å vanne det i 30 timer og la det dampe i tre timer. Når du vanner pinnekjøtt så lar du kjøttet ligge i vann i romtemperatur i tretti timer, husk å bytte vannet i løpet av de tretti timene.

Du bør beregne rundt 400g med pinnekjøtt pr.person. Husk at pinnekjøtt ofte har mye bein og lite kjøtt. Det er ikke vanskelig å lage pinnekjøtt, men du må huske å vanne det ut hvis ikke kan det bli alt for salt.

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

pinnekjøtt 2

 

Når du skal tilberede pinnekjøtt legger du noen pinner, eller en rist, i bunnen av kjele. Ha i så mye vann at det såvidt dekker pinnene. Pinnene kan du kjøpe i matvarebutikken. Servér pinnekjøttet med nydampet vossakorv, kokte poteter og kålrotstappe.

Dette trenger du til fire personer:

 • 1,6 kilo pinnekjøtt
 • 1 ring med vossakorv ca. 500 g
 • 10 mellomstore poteter

Til kålrotstappen trenger du:

 • 1 kg kålrot
 • 2 gulrøtter
 • potet
 • 1 dl  kremfløte
 • 2,5 ss smør
 • ts salt
 • 0,5 ts pepper

Slik gjør du:

 1. Start med å vanne ut pinnekjøttet i 30 timer i romtemperatur. Bytt vann i løpet av disse timene, hver 5 time er bra. Du trenger ikke å bytte vann i løpet av natten.
 2. Legg pinnene i bunnen av kjelen, eller legg i en rist. Fyll på vann så det såvidt dekker pinnene eller risten. (Har du hverken pinner eller rist kan du ha kjøttet i en kjele og dekke kjøttet halv-veis opp med vann og koker kjøttet i tre timer. Du vil nok få en del reaksjoner om du velger å gjøre det slik, men det går an.)
 3. Kok opp vannet og legg kjøttet i kjelen. Pass på så ikke alt vannet fordamper, da heller du i mer vann.
 4. La kjøttet dampe i tre timer, eller til kjøttet slipper bena. De siste 15 minuttene har du i vossakorven og lar den dampe sammen med kjøttet.
 5. Lag kålrabistappe ved å skrelle alle grønnsakene, del dem i mindre biter og ha alt i en kjele og kok til det er mørt.
 6. Hell av vannet og mos grønnsakene.
 7. Tilsett fløte og smør og bland til du har en fin mos.
 8. Smak til med salt og pepper.

Servér mens det hele er varmt og bruk kokekraften fra pinnekjøttet som sky til middagen.

Tips: Når pinnekjøttet er ferdig dampet legger du det på et stekebrett og har over litt honning. Stek pinnekjøttet på 200 grader i fem til 10 minutter, da vil du få en ekstra deilig smak.

Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler