Slik fjerner du det farlige magefettet

Anbefalt

Mange av oss sliter med vekten og ønsker ofte å gå ned noen kilo. Mange av oss er også plaget med ekstra magefett, som dessverre har vist seg å være det fettet vi helst skulle vært foruten. Magefettet er knyttet til økt risiko for hjerte-og karsykdom samt diabetes. Kvinner bør helst ha et midjemål som er under 80 cm. Et midjemål som er større enn det kan gi deg økt risiko for de ulike sykdommene.Hvis du sørger for en vektreduksjon på 5 til 10 prosent vil de fleste også oppnå en reduksjon av midjen på  5 til 10 cm.

Du kan være mer utsatt for ekstra magefett hvis du har anlegg for det. Inntak av mat som ikke er bra for oss er også en faktor. Går du opp i vekt er det ikke unormalt å legge på seg rundt i magen i tilegg til alle andre steder på kroppen. Men mettet fett og raske karbohydrater legger seg lettere rundt magen enn ellers på kroppen.

Enkle grep for å redusere magefettet

målebånd

Det sies at sammensetningen av maten vi spiser kombinert med når vi spiser det har stor innvirkning på magefettet. Det kan være til stor hjelp å være mer bevisst på inntaket av karbohydrater gjennom dagen, samt hvilken brødtype du velger å spise.

5 enkle grep

Å bli kvitt det farlige magefettet behøver ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. Faktisk så er det ofte slik at de første to-tre kiloene du mister når du går ned i vekt er fett du mister fra magefettet. Det finnes noen enkle grep du kan gjøre for å få fart på vektnedgangen og da særlig for å bli kvitt magefettet.

  • Spis egg og avokado til frokost sammen med vann eller svart kaffe.
  • Ikke spis karbohydrater før på ettermiddagen.
  • Spis grønnsaker og proteiner til lunsj og middag
  • Tre styrketrening to ganger i uken, samt kondisjon en gang pr uke.

Bytt ut brødet

brød

For å miste magefettet blir det anbefalt å holde igjen på karbohydratene, men er du en av dem som er veldig glad i brød kan du glede deg over denne nyheten. En ny studie som er publisert i tidsskriftet Clinical-nutrition Espen viser nemlig at det har mye å si for magefettet hvilket brød du velger.

Velg grovt brød

Velger du fullkornsbrød av rug skal det etter sigende føre til at magefettet reduseres. Rugbrød vil i mange tilfeller føre til vektnedgang i sin helhet fordi fullkorn inneholder fiber og det gir en økt metthetsfølelse. Siden rug inneholder mye fiber kan det være positivt for vektnedgangen.

Brød med mye fiber

Når du spiser brød med fiber vil du bli raskere mett og holde deg mett lengre og dermed spiser du mindre. Rugbrød er blant de groveste brødvariantene, og du kan kjøpe rugbrød på butikken eller lage det selv.

Sjekk grovhetsskalaen

Du kan også spise andre grovbrød og få god metthetsfølelse, men brødet du velger skal ha en grovhetsprosent på mellom 75 og 100. Dette ser du på brødskalaen i butikken. Jo grovere brødet er jo mer av grovhetsskalaen er fylt med farge.

Gjør grep du kan leve med

avokado

Det har lite for seg å gjøre grep i hverdagen som er vanskelig å fullføre. Har du mye ekstra magefett er det likevel viktig at du forsøker å redusere det slik at du minsker risikoen for livsstilsykdommer og tidlig død. Husk at alt du gjør har noe å si. Bytter du ut det fine brødet med grovt brød så er du et stykke på vei allerede der. Det viktigste er at du ikke spiser mer enn du forbruker i løpet av en dag. Sørg for å spise nyttig mat som holder deg mett lenge.

Begynn i det små

Er det lenge siden du har trent så begynn i det små. Noen gå-turer i uken til å begynne med og etterhvert kan du øke tempoet. Det er utrolig hvor fort det går å komme i bedre form.

Bruk gjerne et målebånd slik at du får målt fremgangen din. Gjør du dette riktig kan du regne med å miste 5 cm pr. uke.

Lykke til ?

Flere artikler