Slik imponerer du med Regnbuekake

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Regnbuekake er en kake som har vært ekstremt populær i det store utland i en årrekke. Nå har flere og flere fått øynene opp for dette mesterverket også her. Det kan føles som om du tar på deg et stort prosjekt, men det er faktisk ikke en veldig vanskelig kake å lage. Du må bare ha tungen rett i munnen når du farger kaken din, lag for lag. En regnbuekake består som regel av 6 lag med kakebunner, hvor alle lagene er farget i ulike farger. Du kan velge å lage færre lag om du heller vil det. Uansett vil kaken din bli super flott.

Kakebunnene til regnbuekake settes sammen med hvit smørkrem mellom lagene. Til slutt dekkes hele kaken med smørkrem og kakestrøssel i ønskede farger.

Slik lager du regnbuekake

regnbue kake

Du kan lage regnbuekaken din med de fargene du ønsker. Du kan lage den som en kopi av regnbuens farger eller bruke andre farger om du heller ønsker det. For å lage denne kaken må du ha litt god tid og tålmodighet. Du trenger 6 kakeformer som er ca 20 cm i diameter, slik at hvert lag får sin farge. Har du ikke så mange former kan du lage den med færre lag om det er bedre for deg, eller du kan bruke en praktisk kakedeler som dette.

Du lager én kakerøre og fordeler røren i alle formene med hver sin farge.

Dette trenger du:

Kakebunnene:

 • 300 g smør
 • 500 g sukker
 • 7 eggehviter
 • 2 ts vaniljepasta
 • 3 ts bakepulver
 • 600 g hvetemel
 • 3 dl kremfløte

Forslag til farger:

Vaniljesmørkrem:

Pynt med kakestrøssel etter ønske.

Slik gjør du:

Slik lager du kakedeigen

 1. Lag kakedeigen ved å piske romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Husk å bruke en stor bakebolle for dette er en stor kakerøre siden du lager kun én røre og fordeler den i de forskjellige formene.
 2. Tilsett eggehvitene og vaniljepasta og pisk videre til blandingen blir luftig og kremete.
 3. Ha i bakepulveret og sørg for at det fordeler seg jevnt i hele deigen.
 4. Tilsett hvetemel og kremfløte annenhver gang og rør det hele godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre. Slurver du her vil du få små «melbomber» inne i kaken.

Slik farger du kakedeigen

 1. Fordel deigen i 6 like store deler i hver sin bakebolle. Vei opp deigen din slik at det blir like mye kakerøre i hver bolle.
 2. Ha ulik farge i hver bolle med kakedeig. Bruk konsentrert konditorfarge.
 3. Ha innholdet fra hver bolle i hver sin kakeform som er 20 cm i diameter. Husk å spraye alle formene med formfett og ha et bakepapir i bunnen av hver form.
 4. Stek bunnene i hver sin kakeform midt i ovnen ved 160 grader i 15 til 20 minutter. Har du varmluftsovn kan du steke to og to bunner av gangen.
 5. Avkjøl kakene i formene.

Har du ikke behov for 6 ulike flasker med konditorfarge kan du kjøpe et mindre sett som har alle fargene du trenger. Hver farge er på 10 gram og holder lenge til denne kaken, settet finner du her. 

Slik lager du smørkremen:

 1. Pisk romtemperert smør og vaniljepasta luftig. Nok en gang må du bruke den store bakebollen din for det blir mer enn nok smørekrem å ta av.
 2. Pisk inn én pakke melis.
 3. Tilsett 1 dl melk og enda en pakke med melis. Pisk til kremen er luftig.
 4. Tilsett 0,5 dl melk og den siste pakken med melis. Pisk videre til kremen er tykk og uten klumper.

Slik monterer du kaken din:

 1. Ta frem et fint fat og montér kaken din direkte på fatet.
 2. Start med den lilla kakebunnen og smør på smørkremen.
 3. Gjør det samme med den blå, grønne, gule, oransje og den røde kakebunnen. Husk å ha et lag med smørkrem mellom hver farge.
 4. Kaken kan fort bli litt skeiv når du legger på smørkrem mellom lagene så husk å rette opp kaken underveis.
 5. Når du har satt sammen alle kakebunnene dekker du hele kaken med et tynt lag med smørkrem,
 6. Sett kaken i kjøleskapet i minimum én time.
 7. Dekk til smørkremen så den ikke blir tørr, du skal bruke er av den så fort kaken har fått «satt» seg i kjøleskapet.
 8. Når kaken har stått en stund i kjøleskapet tar du den ut og dekker hele kaken med resten av smørekremen.
 9. Dryss over litt spenstig kakestrøssel på toppen og rundt hele kaken.

Husk å ikke bruke for mye konditorfarge i kakedeigen. Spesiallaget konditorfarge er veldig konsentrert i fargen og ikke flytende på samme vis som de du kjøper i matbutikken. Prøv deg frem til du får den fargen du vil ha, men husk at fargen kommer ekstra frem når du steker bunnene.

Ikke sett kakebunnene sammen før alle bunnene er helt kalde. Gjør du det vil du mest sannsynlig ikke ende opp med noe særlig godt resultat. Beregn god tid og kos deg, denne kaken er ekstremt moro å vise frem.

Lykke til, dette klarer du ?

Mangler du utstyr eller farger for å kunne lage denne kaken så trøst deg med at du finner alt du trenger her. 

Flere artikler