Slik koker du perfekte egg i en airfryer

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Egg inneholder en mengde med alle næringsstoffene som vi trenger hver dag og er uten tvil noe av det beste vi kan spise. Ett egg til frokost er mettende og hjelper til med å holde kroppen gående gjennom dagen. Det er ikke vanskelig å koke perfekte egg, men det er et par ting du bør vite. Skal du koke egg i en airfryer trenger du ikke å gjøre andre forberedelser enn å varme den opp. Skal du koke egg i en kjele bør du sørge for å bruke egg som har stått i romtemperatur. Når egg oppbevares i romtemperatur så er eggenes evne til å koagulere i kokende vann enklere å beregne.

De fleste av oss koker egg i en kjele med vann, men om du har en airfryer kan du faktisk koke dem i den. Egg i airfryeren vil gi deg perfekte smilende egg, og vil du ha dem hardkokte så lar du dem ligge litt ekstra.

Koke egg i airfryer

egg 2

Det finnes nesten ingenting du ikke kan tilberede i en airfryer, men egg er kanskje ikke det første du tenker på. Koker du egg i en airfryer vil du få like perfekte egg som når du koker dem i en kjele med vann.

Slik gjør du :

1 Forvarm airfryeren på 135 grader i tre minutter.

 

2 Legg ønsket antall egg i airfryeren

 

3 La eggene ligge i airfryeren på 135 grader i 10 minutter.

 

4 Legg eggene i iskaldt vann med en gang de er ferdige og la dem ligge i ca. 4 minutter.

 

Skrell og server smilende egg med et dryss med maldon salt.

kok egg i en kjele med vann

egg 1

Du kan også koke egg i en kjele med vann. Kok opp vannet og legg eggene i det kokende vannet med hjelp av en spiseskje.

Slik gjør du:

1 Vil du ha bløtkokte egg lar du egget ligge fra 3 til 5 minutter. Med bløtkokte egg vil både eggehvite og plommen fortsatt være bløt.

 

2 Liker du best smilende egg lar du eggene ligge i det kokende vannet fra 6 til 8 minutter. Med smilende egg så er eggehviten fast mens plommen fortsatt er litt bløt.

 

3 Ønsker du hardkokte egg så lar du de koke i 10 minutter. Med et hardkokt egg så er både eggehviten og eggeplommen hard og du kan f.eks dele det med en eggedeler.

Husk at egget fortsetter å koke og eggeskallet holder lenge på varmen. For å stoppe kokeprosessen bør du skylle egget i kaldt vann slik at det blir akkurat slik du liker det best.

Tips: Et hardkokt egg er lettest å skrelle hvis du sørger for å fjerne skallet med en gang det er ferdig kokt og skylt i kaldt vann.

Gled deg til en smakfull og proteinrik start på dagen ?

Flere artikler