Slik lager du årets hippeste trend- Boba Tea

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Bubble tea, eller boba tea, går som en farsott gjennom landet, og har du enda ikke kastet deg over trenden er det på tide at du gjør det. Bubble tea er en asiatisk te drikk som kan lages både med og uten melk. Det som gjør denne teen så populær er de geléaktige godterikulene som legger seg i bunnen av glasset. Teen har brukt mange år på komme seg hit til oss og har vært populær i Taiwan siden 80-tallet.

Godteriperlene er kokte tapioka kuler som er myke perler som smaker søtt og godt. Perlene er myke og «sprekker» i munnen når du tygger dem. De gjør denne smakfulle og søte teen ekstra artig.

Slik lager du boba tea hjemme

boba tea 2

En boble-te består av kald te, tapiokaperler, søtning som f.eks jordbærsirup, eller annen smakfull sirup, samt isbiter og melk om du ønsker det. Tapiokaperlene kan du kjøpe i en asiatisk matevarebutikk, og kommer i mange ulike smaker. Perlene tilberedes forskjellig og alt du behøver å gjøre er å følge bruksanvisningen på pakken. Noen perler kommer også ferdig tilberedt og klare til bruk.

Når du skal blande teen kan du bruke en shaker eller et glass med lokk. Rist godt så alt blander seg.

Dette trenger du for å lage en boble-te hjemme:

  • Kald valgfri te
  • Tapiokaperler
  • Valgfri søtning, som sirup med smak
  • Isbiter
  • Melk om ønskelig

Slik gjør du:

  1. Lag te av den teen du liker best og la den bli kald. Husk å ikke la den trekke for lenge slik at den blir bitter.
  2. Klargjør tapiokaperlene etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen teen og den søtningen du vil ha, samt melk hvis du ønsker det. Ha alt i en shaker eller i et glass med lokk.
  4. Tilsett isbiter og shake drikken din godt.
  5. Finn frem et høyt glass og ha i tapiokaperlene, fyll på med teblandingen.

Servér med et sugerør og en skje så du får tak i perlene i bunnen av teen. Det går faktisk an å kjøpe sugerør som er laget spesielt til Boba-tea. De er nemlig store nok til at perlene kommer gjennom sugerøret.

Da er det bare å glede seg for dette er skikkelig godt ?

Flere artikler