Slik lager du Butterbeer fra Harry Potter

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du er nok ikke alene om å elske Harry Potter filmene og den magiske verdenen som de har klart å skape både på lerretet og gjennom de populære bøkene. Oktober er Halloween måneden og enten du liker den eller ei så er denne alkoholfrie drikken verdt å lage. Ekte butterbeer fra Harry Potter kommer til å bli stor suksess blant både store og små.

Butterbeer er en fantasidrikk som er høyt elsket av karakterene i Harry Potter, men den er fult mulig å gjenskape, også hjemme. Den tilberedes med karamellsaus og brus med fruktsmak og toppes med krem. Det er bare å glede seg!

Slik lager du ekte Butterbeer fra Harry Potter

Det krever litt forberedelser å lage butterbeer, men når du ser små ansikter lyse opp er det vell verdt det. Du kan servere butterbeer i voksne selskaper om du vll, det kommer garantert til å bli en suksess. Du kan servere den med alkohol for en liten tvist til voksen festen, og alt du trenger å gjøre er å tilsette litt brandy i karamellsausen.

Butterbeer lages ved å lage en karamellsaus med brunt sukker, vann, fløte og smør. Blandingen skal avkjøles og deretter blandes med sitronbrus og litt krem på toppen.

Dette trenger du:

 • 2 dl brunt sukker
 • 1/2 dl vann
 • 100 g smør
 • 1 dl kremfløte
 • 8 dl fruktbrus
 • 1/2 dl kremfløte til servering

Slik gjør du:

 1. Start med å ha brunt sukker og vann i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst.
 2. Rør inn smør og kremfløte i sirupen og la det stå til du har en tykk og jevn karamell saus.
 3. Sett til side og avkjøl til romtemperatur.
 4. Pisk kremfløten stiv og tilsett litt av karamellsausen.
 5. Ha karamellsausen i store glass, rundt 1 dl i hvert glass.
 6. Hell over fruktbrus og topp med karamellkremen.

Lykke til og gled deg til å ta et steg inn i Harry Potters univers.

Tips: Vil du servere varm butterbeer, eller smørterøl som det heter på norsk, så trenger du kun å tilsette varm karamellsaus og romtemperert fruktbrus.

Flere artikler