Slik lager du den populære Soju Sunrise

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Soju Sunrise er en populær cocktail laget med soju, et koreansk brennevin  fremstilt av ris. Her får du en ny vri på den klassiske cocktailen Tequila Sunrise som har blitt stadig mer populær både i Norge og i resten av verden. Soju finnes i flere varianter og er vanlig å servere til ulike anledninger i Korea. Soju Sunrise er en fargerik og forfriskende cocktail som virkelig ser flott ut og som smaker fortreffelig.

Appelsinjuicen gir den en søt og fruktig smak, mens grenadine tilfører en subtil sødme og skaper det karakteristiske utseende hvor grenadinen skal ligge i bunnen av glasset.

Slik lager du Soju Sunrise

Mengden du bruker av soju, appelsinjuice og grenadine kan tilpasses slik at cocktailen blir slik du liker den best. Noen foretrekker en sterkere eller svakere cocktail, så eksperimenter med mengden slik at du får den kombinasjonene som passer best for deg.

Soju sunrise får en nydelig effekt når du gjør det riktig. Ved servering skal grenadinen ligge i bunnen uten at den er blandet sammen med appelsinhuicen. Dette vil gi følelsen av en soloppgang, som jo kommer av navnet. Når drinken er servert kan den blandes med en rørepinne.

Dette trenger du til én cocktail:

  • 3 cl Soju
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl grenadine
  • appelsinskiver og kirsebær til pynt
  • isbiter

Slik gjør du:

  1. Fyll et høyt glass glass med isbiter.
  2. Hell over Soju og appelsinjuice.
  3. Hell grenadin forsiktig i glasset ved å la den renne i en tynn stråle nedover siden av glasset. Dette fordi grenadinen skal ligge i bunnen av glasset ved servering. Da får du en nydelig rødfarge i bunnen og den gule fargen fra appelsinen over, uten at de er blandet sammen.

Pynt med en appelsinskive og et kirsebær om ønskelig, gjerne også en liten paraply for den ekte paraplydrink følelsen.

Lykke til og kos deg med en skikkelig god soju sunrise.

Flere artikler