Slik lager du Disneys berømte ostekake

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Hvis du har tatt turen til en av de populære Disney parkene så har du garantert sett eller hørt om denne ostekaken. Disneys populære ostekake er bakt i ovnen og smaker himmelsk. Den tar litt tid å lage, men den er virkelig verdt å vente på. Ostekake lages med kjeksbunn og oppskriften sier Graham cracker kjeks, men finner du ikke det kan du fint bruke havrekjeks eller Digestive kjeks.

Ostekake kan lages både med og uten steketid i ovnen. Disneys kake skal bakes i ovnen og avkjøles før den serveres. Ha gjerne litt friske bær over rett før du setter kaken på bordet, så vil den se enda flottere ut.

Slik lager du Disneys berømte ostekake

Denne oppskriften gir deg en deilig ostekake som vil bringe litt av Disneyland-magien rett hjem til ditt eget kjøkken. Kaken skal lages i vannbad i ovnen og deretter skal den stå minimum fire timer i kjøleskapet, men helst over natten.

Både bunnen og selve ostekaken skal inn i ovnen så det kan være lurt å planlegge litt før du setter i gang. Kaken er ikke vanskelig å lage, den tar bare litt tid. Husk at kremosten bør være romtemperert før du lager ostekremen.

Dette trenger du til bunnen:

 • 1 pakke graham cracker eller annen kjeks
 • 1 dl. smeltet smør
 • 1/2 dl sukker

Dette trenger du til ostekremen:

 • 3 pakker kremost, romtemperert
 • 2 dl sukker
 • 3 store egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Til toppingen trenger du:

 • 2,5 dl kremfløte
 • 1/2 dl sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

 1. Start med å forvarme ovnen til 175°C.
 2. I en bolle blander du sammen knust kjeks, smeltet smør og sukker.
 3. Press blandingen jevnt ned i bunnen av en springform.
 4. Stek kaken i ovnen i10 minutter, eller til kjeksmassen er lett gyllen. Ta formen ut fra ovnen og avkjøl.
 5. Lag ostekremen og start med å senke ovnstemperaturen ned til 150°C.
 6. I en stor bolle har du i kremosten sammen med sukkeret og blander det med en elektrisk mikser til blandingen er glatt og kremaktig.
 7. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt etter hvert egg. Ha i vaniljeekstrakt og hell osteblandingen over den avkjølte kjeksbunnen.
 8. Bak ostekaken i ovnen ved å plassere formen i langpanne med vann i bunnen, dette vil gi damp og fukt slik at kaken ikke sprekker.
 9. Bak kaken i ca 1 time, eller til midten er satt og kaken er lett gylden.
 10. Fjern kaken forsiktig fra vannbadet og la den avkjøle i romtemperatur. Deretter avkjøles den i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.
 11. Når kaken skal serveres lager du toppingen. Ha fløte, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk til det dannes stive topper.

Server ostekaken ved å fjerne formen forsiktig. Plasser kaken på en serveringsfat og ha over toppingen sammen med noen friske bær.

Lykke til!

Flere artikler