Slik lager du en ekte retro ice cream soda

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du husker den kanskje fra du var liten, men det er også mye mulig du aldri har hørt om den. Ice cream soda har sin opprinnelse fra det store utland, USA, og mange har hevet seg på trenden nå og da. Historien skal ha det til at denne drikken, som er en blanding av brus og iskrem, så dagens lys på slutten av 1800-tallet. En kjøpmann var i direkte konkurranse med en konkurrent og trengte å tilby noe som ingen andre hadde og dermed fikk han ideen om ice cream soda. Om historien stemmer eller ei skal være usagt, men at drikken bringer frem gode barndomsminner for de som var unge på 80-tallet er sikkert.

Ice cream soda er en type drikk som består av iskrem og brus eller mineralvann. Den er søt og kald og serveres som regel i et høyt glass pyntet med et lite coctailbær.

Slik lager du Ice Cream Soda

Du lager ice cream soda ved å tilsette iskrem, melk, sjokoladesaus og brus i et høyt glass. Du kan bruke forskjellige smaker av brus eller mineralvann for å lage mange ulike varianter av denne artige drikken.

Hvilken type brus du bruker avgjør smaken, og mange foretrekker coca cola, men det avgjør du selv. Bruker du mineralvann vil den bli mindre søt og du vil spare deg for noen kalorier i tillegg. Ice cream soda er en populær drikk spesielt om sommeren, men den kan nytes året rundt.

Dette trenger du til ett glass:

  • 3 ss Sjokolade saus
  • 0,5 dl melk
  • 2 dl valgfri brus eller mineralvann
  • 2 kuler iskrem
  • pisket krem ( valgfritt)

Slik gjør du:

1 Ha sjokoladesaus i et høyt glass. Sprinkle gjerne sausen ned i glasset slik at det renner ned på sidene.

 

2 Tilsett melk og brus og rør rundt til det skummer godt. Husk at blandingen kan fort renne over så ha en klut tilgjengelig slik at du kan tørke vekk sølet.

 

3 Ha i to kuler med valgfri iskrem og topp det hele med nypisket krem.

 

4 Pynt med et coctailbær og ha i et sugerør. server umiddelbart.

 

Dette er en drikk som passer perfekt i selskap og kan gjerne serveres som en artig dessert. Vil du lage en voksen variant kan du tilsette litt Baylis for å gjøre den ekstra spennende.

Lykke til og gled deg til en reise tilbake i tid.

 

Flere artikler